Niewsbrief

De lente staat voor de deur. Is alles al schoon daarachter?

De eerste zonnige en zachte dagen van het jaar worden gewoonlijk gebruikt om het huis en het huishouden grondig schoon te maken - een traditie die is ontstaan toen de mensen nog boven het fornuis kookten, de was buiten lieten drogen en hun kleren vaker luchtten dan ze wasten. Want tegelijkertijd betekende dit dat tijdens de koude, vochtige winterperiode - wanneer ramen en deuren gesloten bleven om de warmte binnen te houden - roet zich had opgehoopt in de keuken, stank in de kleren en vuil in de dekens en tapijten. De technische vooruitgang mag dan veranderd zijn en de dingen gemakkelijker hebben gemaakt, maar ook nu nog steken wij in het voorjaar de handen uit de mouwen om het wintervocht en de wolmuizen te verdrijven.

Maak uw eigen milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Veel schoonmaakmiddelen kunnen worden gemaakt van slechts vijf beproefde huismiddeltjes - zuiveringszout, azijn, citroenzuur en kwarkzeep. Het boek "Five Home Remedies Replace a Drugstore" biedt meer dan 30 recepten en meer dan 300 toepassingen, waaruit ook dit eenvoudige recept voor een allesreiniger komt:

  • 3 theelepels sodapoeder
  • 3 theelepels geraspte kwarkzeep
  • 700 ml warm water
  • 1 spuitfles (bijvoorbeeld van de oude reiniger)
  • een paar druppels etherische olie voor de lekkere geur, indien gewenst.

Instructies

  1. doe kwarkzeep en water in een kleine steelpan en verwarm langzaam.
  2. roer grondig met een garde tot de kwarkzeep is opgelost.
  3. voeg na afkoeling alle andere ingrediënten toe en roer.
  4. giet de afgewerkte universele reiniger in de spuitfles. Giet de afgewerkte universele reiniger in de spuitfles. Voor elk gebruik de fles kort schudden, de reiniger op de vuile oppervlakken spuiten en met een spons of reinigingsdoek afnemen.

Vegen, dweilen, ramen zemen

Werken op de basis is niet noodzakelijk een van de voorkeursactiviteiten in het huishouden. Maar helaas kan het ook niet zonder, want steentjes, gruis en rondslingerend vuil kunnen de mooie houten vloer snel ruïneren, stof en stuifmeel ergeren gevoelige neuzen of de eerste zonnestralen laten zien hoezeer de ruiten verwaarloosd zijn. Dus hoe eerder je er bij bent, hoe eerder je er weer uit bent. En met het juiste schoonmaakgereedschap wordt de klus ook voor u een stuk eenvoudiger. Bijvoorbeeld met de Sebo stofzuiger, die voldoet aan de voorwaarden van een allergie-gevoelig huishouden, of met een sponsmop die mechanisch kan worden uitgewrongen - uw handen blijven droog.

Wit of gekleurd. Wasdag

Een van de meest grandioze uitvindingen is de wasmachine, vooral omdat deze ook een wolwascyclus heeft en de bedrijfstijd kan worden geprogrammeerd. Dit betekent dat de berg wasgoed bijna per ongeluk kan worden opgeruimd - of in de eerste plaats niet eens wordt aangemaakt. Het enige wat nog ontbreekt is een machine die de rest doet, de was ophangen, strijken en verstellen. Tot het zover is, kunt u alles vinden om het wasbeheer te vergemakkelijken: van wassorteerders tot waszakken en wasmiddelen voor de verschillende vezels tot roterende wasdrogers en handige hulpjes zoals een kledingverzorgingskam die pilling verwijdert of kledingzakken om seizoenskleding in te bewaren.