Over Manufactum

Bye bye waste!

Over Manufactum

Wie zijn wij
Als bedrijf kiezen we al meer dan 30 jaar voor een bewust gebruik en zijn wij voor u steeds op zoek naar bijzondere producten zonder wegwerp-karakter, die het waard zijn om te houden en te onderhouden; duurzame goede dingen die, zoals graag wordt gezegd, een ziel hebben en met hun hoge waardigheid een welkome afwisseling bieden ten opzichte van de alom aanwezige, jachtige massamarkt. Want we verrijken uw alledaagse leven liever dan het met overvloedige dingen te vullen.

Onze mindset
Als bedrijf hebben we ons steeds verder ontwikkeld sinds onze oprichting; we zijn uitdagingen niet uit de weg gegaan en las het nodig was, hebben we moedig nieuwe paden bewandeld. Onze drive en onze waarden - respect, eerlijkheid en betrouwbaarheid - zijn onze voortdurende begeleiders. Want wij willen een leefbare toekomst voor iedereen en pakken daar waar het nodig is aan.
De altijd oplettende, verantwoordelijke omgang met mens en natuur is ook vandaag de dag een doorslaggevende richtlijn van onze economische werkzaamheden. Wij weten dat elk gebruikt materiaal een weloverwogen omgang vereist en wij ook toekomstige veranderingen altijd als kans moeten zien. Daarom letten we bij al onze fabrikanten en leveranciers uitdrukkelijk op een milieuvriendelijke productie en ondersteunen we bedrijven, die ambachtelijke tradities hoog in het vaandel hebben staan net zo zeer als we de ontwikkeling van nieuwe technologieën en productieprocedures stimuleren. Zo zorgen we samen voor een eerlijk en duurzaam productassortiment boordevol goede, authentieke dingen waar onze klanten van houden en die ook de prestaties honoreren van de mensen die ze produceren. Het is deze kijk op bijzondere dingen die ons onderscheidt en waar wij ook graag in de toekomst aan vast willen houden.

Waar wij vandaag komen
Wij komen uit een plaats waar de zoektocht naar kolen, het 'zwarte goud', ongeveer 75 jaar lang de dienst uitmaakte – aan de noordelijke rand van het traditierijke Ruhrgebied, op het terrein van de voormalige Zeche Waltrop. Waar in glorietijden dagelijks tot wel 2.800 mijnwerkers tot wel 1.000 meter in de aarde gingen, bevindt zich tegenwoordig niet alleen het eerste van onze talrijke warenhuizen, maar door bedrijfscentrale ook het hart van ons bedrijf. Ons werk wordt weliswaar al lang niet meer bepaald door lawaai en kolenstof, maar de geest van de gemeenschap van het voormalige mijnleven leeft nog altijd voort in ons werk.