Iris Hantverk

Schoonmaakborstel portafilter

Exclusief
Iris Hantverk
Schoonmaakborstel portafilter
  13,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  In samenwerking met de Zweedse borstelfabrikant Iris Hantverk hebben we al verschillende producten naar onze ideeën kunnen realiseren, waaronder deze reinigingsborstel voor portafilter. We laten het maken van milieuvriendelijke, natuurlijke materialen: Berkenhout en paardenhaar.

  Schone zeef, schoon aroma

  Een onopvallend maar belangrijk gebruiksvoorwerp voor de bereiding van espresso en koffie met portafiltermachines is de reinigingsborstel. Met de borstel kan de zeef in de portafilter vóór de volgende vulling worden gereinigd zonder dat deze zijn temperatuur verliest. Door het spoelen onder water zou het metaal, meestal zeer geleidend verchroomd messing, namelijk te veel afkoelen en zou de koffie niet op de ideale temperatuur kunnen worden gezet. Het schoonmaken tussen de verschillende brouwprocessen is daarentegen belangrijk om de resten van de afvallen te verwijderen, zodat de poriën in de zeef niet verstopt raken. Deze tussentijdse reinigingen zijn echter geen vervanging voor de dagelijkse grondige reiniging van het portafilter en het filter. Wij laten onze schoonmaakborstel maken van milieuvriendelijke, natuurlijke materialen door de Zweedse borstelmaker Iris Hantverk. Het handvat van geolied berkenhout ligt prettig in de hand, en de paardenharen maken het gemakkelijk om alle poriën in het filter vrij te borstelen. Dus niets staat uw volgende koffieplezier in de weg.

  Iris Hantverk. Borstelfabricage met traditie en verantwoordelijkheid

  In de werkplaats van Iris Hantverk werken ook mensen met een visuele beperking. Penseelmaken is van oudsher een tak van werk waarin mensen met een visuele beperking en zelfs blinden kunnen worden opgeleid. Zo ontstond ook Iris Hantverk aan het begin van de 20e eeuw als een bedrijf dat was opgericht door de Zweedse blindenvereniging, en deze traditie leeft tot op de dag van vandaag voort: ambachtslieden met een visuele handicap in Zweden en Estland assembleren de borstels nog steeds volledig met de hand.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207662

   Handvat geolied berkenhout. Handgetrokken paardenhaar, lengte 3,5 cm. Gemaakt in Zweden. Totale lengte 18,5 cm. Ø 2,5 cm. Gewicht 25 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten