Niewsbrief

Van de verscheidenheid aan vogelhuisjes

Als verantwoordelijke vogelhuisjesbezitter is het onontbeerlijk om de voedings- en nestgewoonten van inheemse zangvogels onder de loep te nemen. Dieren waarderen immers ook individualiteit in de woningbouw en in de keuken. Bescherming van diersoorten, vestiging als nuttige insecten in de strijd tegen bladluizen, rupsen e.d., natuurwaarneming of milieu-educatie voor kinderen - de redenen om gevederde gasten naar eigen tuin, terras of balkon te lokken zijn legio. Net zo divers als de vogelsoorten en hun behoeften.

Behoefteprofiel: voederplaats en nesthulp voor vliegende kunstenaars.

De twee belangrijkste functies van vogelhuisjes zijn enerzijds om vogels te helpen broeden, zoals bij nestkastjes, en anderzijds om ze te voeren, wat in ons land meestal in de wintermaanden gebeurt. Terwijl voor het eerste een veilig onderkomen en dus bescherming tegen weersinvloeden en nestrovers essentieel zijn, is het voor een vogelvoederhuisje elementair om het voedsel te beschermen tegen weer en wind en dus tegen bederf of ijsvorming, en tegelijkertijd te zorgen voor een gemakkelijke bereikbaarheid en een goede hygiëne. Je hoeft alleen maar van jezelf te extrapoleren naar anderen. Comfort, veiligheid en reinheid - dat is wat vogels ook willen. Vogelhuisjes moeten daarom individueel worden afgestemd op hun gevederde bewoners en bezoekers. Of het nu gaat om holen- of nichebroedvogels, mees, mus of winterkoning - het Manufactum assortiment omvat op maat gemaakte woningen voor de meest uiteenlopende doelgroepen. Niet alleen de vorm is bepalend, maar ook de grootte van de broedkamer en het invlieggat, de lichtomstandigheden en het materiaal van de nesthulpmiddelen kunnen bepalend zijn. Ademend en duurzaam houtbeton, een dennenstam voor bijna-natuurlijk nestelen, behandeld larikshout voor buitengebruik, en zakken geweven van varenbladeren, zeewier of kokosnoot - al onze producten hebben één ding gemeen: de vogels zullen er dol op zijn. En hun gastheren ook.

Voedersilo met grotere toevoer

Klein vogelvoederhuisje om dagelijks te vullen

Voerstation voor bevestiging aan een vensterruit

Geen kans op voedselnijd.

Of u nu de voorkeur geeft aan voeren in de winter of een fan bent van aangepast voeren het hele jaar door, onze stelregel bij Manufactum is niet alleen als het gaat om vogelvoeders: eenvoudig, duurzaam en functioneel. Gemakkelijk schoon te maken en bij te vullen, weerbestendig en duurzaam, of zelfs maar voor een seizoen als u kiest voor de weerbestendige kartonnen versie - als het om de buitenkant gaat, zijn uw gasten niet kieskeurig. Het zijn de innerlijke waarden die hier tellen: ons vogelvoer biedt dus voldoende hoogwaardige energiebronnen voor de meest uiteenlopende gevleugelde fijnproevers, wanneer de natuur niet meer voldoende voedingsbodems biedt. En maakt u zich geen zorgen als u alleen een balkon heeft: In de kleinste hut is plaats voor gasten.