Niewsbrief

Kerstversieringen

Een glamoureuze bekroning. Kerstboomdecoraties

Feestelijke glinsterende kerstballen, sterren en hangers - sommige sieraden horen gewoon in elke kerstboom thuis om hem in al zijn glorie te laten schitteren. Sommige kerstversieringen bestaan al tientallen jaren of zelfs eeuwen, terwijl andere prachtige stukken hard op weg zijn om tijdloze klassiekers te worden. En iedereen leeft de traditie op zijn eigen manier - sommigen houden van uitbundig, anderen van eenvoudig. Laat je inspireren en ontdek onze met liefde gemaakte, tijdloos mooie kerstboomdecoraties, die elk jaar weer voor een contemplatieve sfeer zorgen.

Handgevilte kerstboodschappers. Gry & Sif

Deze charmante kerstboodschappers van wolvilt zijn afkomstig van het Deense bedrijf Gry & Sif. De ontwerpen - even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk - worden geleverd door Gry Staunstrup in typisch Deens design, terwijl de realisatie wordt uitgevoerd door Nepalese vrouwen met behulp van traditioneel vakmanschap. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Alleen zuivere Nieuw-Zeelandse wol wordt gebruikt voor de vilten producten, die stuk voor stuk uniek en met de hand gemaakt zijn. Met zijn heldere vormen en kleuren vormt het Scandinavische design de perfecte basis om de unieke gevilte items ook voor andere seizoenen of feestelijke gelegenheden te gebruiken.

O kerstboom, o kerstboom, hoe groen zijn je bladeren

Voor de meeste mensen is een mooi versierde kerstboom onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Volgens schattingen belanden er tot 26 miljoen kerstbomen in Duitse huiskamers, helaas vaak afkomstig van intensieve plantages waar veel pesticiden worden gebruikt. Maar er is een meer milieubewuste manier: met herbruikbare alternatieven - tot in de perfectie versierd, verspreiden ze hun kerstpracht elk jaar opnieuw. En als je de voorkeur geeft aan de klassieke den of spar, dan zijn lokale bomen uit biologische bosbouw of biologische kerstboomplantages de milieuvriendelijke en hulpbronbesparende oplossing.

Kerstboomversieringen in de Lauscha-traditie

Glas begeleidt het stadje Lauscha in het Thüringer Woud al meer dan 400 jaar. Al in 1597 richtten de Zwabische Hans Greiner en Christoph Müller uit Bohemen hier de eerste glasblazerij van Thüringen op en legden daarmee de basis voor de glasindustrie van Lauscha, die vandaag de dag wereldberoemd is. Ons gevarieerde assortiment kerstboomdecoraties van Lauscha - van kristallen, glazen en reflecterende kerstballen tot glazen vogels en miniatuurvormen - weerspiegelt de eeuwenlange ervaring in de kunst van het glasblazen. De glazen boomdecoraties worden nog steeds traditioneel mondgeblazen voor de vlam of in tweedelige negatieve mallen geblazen en artistiek gedecoreerd.

Filigraan werk. Ster silhouet techniek

De speciale vouw-snijtechniek, waarbij een vel papier meerdere malen wordt gevouwen, is voor deze sterren van generatie op generatie doorgegeven. Tot op de dag van vandaag worden ze vouw voor vouw, knip voor knip, patroonrij voor patroonrij en met opvallende nauwgezetheid met de hand gemaakt - en toch is elke ster uiteindelijk uniek. Meestal werkt de maakster vrij en heeft zij bij uitzondering verschillende patronen ontwikkeld volgens welke zij de sterren voor ons maakt (elk patroon krijgt een specifieke maat). De uiteinden worden nauwkeurig aan elkaar gelijmd en genaaid, en elke ster wordt afgewerkt met een fijn laagje gekleurde lak die hem extra stevigheid geeft. En filigraan als ze is, maakt ze niet alleen de kerstboom enorm schoon, maar kan ze ook als solitair effectief ramen, deuren en muren versieren.

Andere onderwerpen

Adventversieringen kunnen zo veel dingen zijn. In de privésfeer varieert het van de adventskrans of de lichtjesboog voor het raam tot decoratieve elementen die sommigen liefdevol, anderen geringschattend "kleine gors" noemen (en waarvan de kwantitatieve afmetingen van persoon tot persoon aanzienlijk kunnen verschillen), tot het centrale element van het kerstfeest, de prachtig versierde boom. Ook de kerststal is op veel plaatsen een onmisbaar onderdeel van de kerstversiering.

Ontdek nu

Heb je ooit een adventskalender gekregen die je zelf gemaakt hebt? Dan weet u hoe groot de vreugde is en kunt u wel raden hoeveel tijd en ook vindingrijkheid het kost om een adventskalender te maken.

Ontdek nu

Het geven van geschenken kan een zeer ingewikkelde aangelegenheid zijn - tenminste als je echt het doel nastreeft om de ontvanger vreugde te schenken (en wie doet dat niet?). Want anders dan bij een aankoop voor eigen gewin, is het veel moeilijker om de belangstelling en behoefte van de doelgroep precies in te schatten. Toch zijn er een paar factoren die als markeerpunten voor een geslaagd geschenk kunnen worden beschouwd: het doel en het gebruik, bijvoorbeeld, de waarde en ook de algemene geschiktheid van een ding als probleemoplosser of organisator. In wat volgt willen wij u juist deze kandidaten voorstellen. Zodat u in de toekomst niet meer lang hoeft te zoeken naar uw cadeaus, maar ze bij ons gemakkelijk kunt vinden.

Ontdek nu