Én Gry & Sif

Robin voelde

(3 stuks)
Én Gry & Sif
Robin voelde
(3 stuks)
  11,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Heilige vogels in een kerstboom

  Kersttafelversiering, feestelijke kamer- en raamdecoratie of zelfs als onderdeel van een mobile: deze drie gestileerde roodborstjes gevilt uit zuivere scheerwol kunnen vele sfeervolle doeleinden dienen. Bovenal snijden ze een aantrekkelijk figuur in een kerstboom, want menig kerstboom heeft een vogel, wat een wijdverbreide traditie is. In zijn takken fladderen uilen als vogels van wijsheid, duiven als boodschappers van vrede of de trotse pauw als symbool van opstanding en eeuwig leven. Een speciale betekenis wordt toegekend aan het roodborstje in deze rondedans. Zelfs de Kelten en Germanen vereerden het roodborstje als drager van de zon, die zijn borst rood kleurde. Het christendom nam deze mythe over en weefde nog meer legendes rond de heilige vogel, bijvoorbeeld deze: Bij Christus' geboorte was er ook een onopvallend vogeltje, braune vogel, die de gebeurtenissen in de stal van Bethlehem op merkwaardige wijze volgde. Toen de avond viel en iedereen in een diepe slaap viel, merkte alleen het vogeltje dat het vuur dat het Christuskind moest verwarmen dreigde uit te gaan. Opgewonden tsjilpend zoemde de vogel rond de haard, heldhaftig met zijn vleugels slaand en de sintels weer aanwakkerend. Maar daarbij schroeide hij zijn borstveren en die bleven altijd rood gekleurd.

  Eerlijk gecombineerd. Gry & Sif

  Tijdens haar trektocht door Nepal werd de Deense Gry Staunstrup onmiddellijk gegrepen door de openheid en warmte van de inwoners - en door hun vakmanschap. Zij kon in detail observeren hoe vakkundig en vaardig Nepalese vrouwen wol vervilten om Objekten te maken. Het idee was snel geboren om deze vaardigheid te gebruiken en het Nepalese handwerk te combineren met Deens design. En het idee werd onmiddellijk gevolgd door actie.

  Sinds 2000 produceert het bedrijf Gry & Sif in Nepal verschillende producten van wolvilt. Gry Staunstrup levert de ontwerpen in typisch Deense stijl, even opvallend als discreet en tegelijkertijd zorgeloos en vrolijk; de producten worden door Nepalese vrouwen in traditioneel handwerk gemaakt. Gry & Sif is nu Fair Trade gecertificeerd en staat voor eerlijke lonen en arbeidsomstandigheden, milieubewuste productie en transparantie. Voor de vilten producten wordt uitsluitend zuivere scheerwol van Nieuw-Zeelandse schapen gebruikt - elk product is uniek en handgemaakt.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203838

   100% scheerwol (herkomst Nieuw-Zeeland). Elke vogel Ø ca. 2,5 cm, lengte 6 cm. Individueel gewicht ca. 10 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen