Niewsbrief

Barbecue

Barbecue seizoen. Koken in de tuin

Zodra het weer zonneschijn belooft, gaat alles naar buiten. Het ontbijt wordt op het balkon gegeten en het diner op het terras. Bij dergelijke gelegenheden is het nog populairder om alle maaltijden in de open lucht te bereiden - hoewel het niet alleen om een barbecue hoeft te gaan. De Big Green Egg, een geavanceerde verdere ontwikkeling van de Japanse kamado, maakt niet alleen barbecuen, langzaam garen, smoren en bakken mogelijk, maar ook smoken, warm roken en drogen, met temperatuurregeling tot op bijna de graad nauwkeurig. De gietijzeren tuinbarbecue is even veelzijdig als de Big Green Egg en kan in een paar stappen ook worden omgebouwd tot een tuinhaard. De plancha, aan de andere kant, wordt aangedreven door gas: Zowat alles kan op de hete plaat, zolang het voedsel maar in constante beweging is. De categorie "mobiele barbecue" voor uitstapjes en balkons omvat kleinere toestellen zoals de barbecue op drie poten of de Flöz-kofferbarbecue.

Milieuvriendelijk grillen met briketten gemaakt van olijfpulp

Alleen al in Duitsland wordt tijdens het seizoen 300.000 ton houtskool en houtbriketten voor de barbecue verbruikt. Ongeveer tweederde van het hiervoor gebruikte basismateriaal wordt onder twijfelachtige omstandigheden in de tropische wouden van Zuid-Amerika gekapt. Vaak wordt echter ingevoerd hout uit Oost-Europese beukenbossen vernietigd voor de produktie van de goedkope massaprodukten, voor een houtskool waarvan de gebruikseigenschappen niet eens bijzonder uitstekend zijn. Heel anders is dit product, dat op grondstofbesparende wijze uit natuurlijk afval wordt verkregen Naar het product

Drie-pits barbecue

Barbecue met drie poten voor thuis en onderweg

Gietijzeren barbecue met drie poten

Hij is niet alleen goed voor barbecueën op het terras in je eigen tuin, want de barbecue op drie poten kan ook comfortabel aan zijn stalen handvat worden gedragen en dankzij zijn toch lage gewicht - voor een gietijzeren model - naar een andere plaats worden verplaatst. In de brede grillplaat is meer dan voldoende ruimte voor briketten en sintels, die zo kunnen worden verdeeld dat u desgewenst zelfs kunt koken op verschillende warmtezones: van zeer heet voor vlees tot gematigd warm voor vegetarische gerechten en kaas of gegrilde ananas als dessert.

469,00 €

Andere onderwerpen

Dit tuinmeubilair wordt normaal alleen gebruikt in cafés en restaurants met catering in de open lucht: hier is het een unieke investering dankzij de robuuste afwerking - de stoel gaat tientallen jaren mee. Voor ons is het beplankt met weerbestendig robiniahout. Het wordt eerst voorzien van een gepigmenteerde grondlaag, die onder meer de UV-bescherming verbetert; vervolgens wordt het tussentijds geschuurd.

Ontdek nu