Niewsbrief

Tuin in de winter. Vorstbescherming voor planten

Kuipplanten beschermenKuipplanten beschermen

Nachtvorst in de grond kan de ondergang zijn van veel planten. Of het nu gaat om een kuip, een balkonbak of een perk, om vers gezaaide, pas geplante of reeds volgroeide planten: de daling van de temperatuur tot minder dan 0 °C boven de grond is even schadelijk aan het begin van het winterseizoen als in het voorjaar. Maar dit hoeft niet het geval te zijn: Vorstwerende vliezen of matten van ademende materialen zoals kokos, schapenwol of jutevilt zullen uw planten veilig door het koude seizoen loodsen. Stamrozen met hun hooggeplaatste entpunten ondervinden de beste bescherming tegen vorstschade wanneer een van deze royaal gesneden zakken jute over hun kronen wordt gelegd. Hij beschermt ook rododendrons, buxus en andere groenblijvers tegen de winterzon.

Schapenwol koude bescherming

Schapenwol koude bescherming

De vezels van schapenwol houden van nature veel lucht vast. Mede daarom zijn ze zo geschikt als bescherming tegen de kou, en ook voor balkon- en kuipplanten. Het is net zo stevig, maar losser vervilt, waardoor het lichter en dunner is dan onderstaande schapenwolmat. Geplaatst rond de kronen van stamrozen en winterharde kuipplanten op het terras of in de serre beschermt het vlies tegen kou, vorst en wind. Kleinere groenblijvers zoals buxus kunnen met het materiaal tegen de winterzon worden beschermd. Lengte ca. 2 m, breedte ca. 1 m.

10,90 €Basisprijs: 5,45 €/m²
Noot

Balkon- en kuipplanten zijn veel meer afhankelijk van winterbescherming dan buitenplanten, die veel meer grondvolume in het bed beschikbaar hebben als natuurlijke temperatuurbuffer.