Helga Kreft

Zwaaiende ooievaar

Helga Kreft
Zwaaiende ooievaar
  119,00 €
  79,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Majestueuze vliegenier. Nauwkeurig uitgebalanceerd

  Eigenlijk brengt de ooievaar baby's - zo gaat het gerucht - maar ons exemplaar is duidelijk beter geschikt, niet om de peuter te vervoeren, maar om hem visueel bezig te houden en te vermaken. Als solomobiel bevestigd aan het bedje of boven de luiertafel zwaait deze ooievaar majestueus met zijn vleugels, als het ware in een rustige lage vlucht boven de gefascineerde blik van het kind. Het Erzgebirge is misschien niet beroemd om zijn ooievaarspopulatie, maar wel om zijn speelgoedmakers die menig kunstwerk met de hand maken. Zoals deze ooievaar, wiens lichaam zorgvuldig met behulp van een CNC-router uit het massieve, stevige hout van beukenhout is gesneden. De vleugels van berkenmultiplex zijn even nauwkeurig op de millimeter gezaagd om ze de nodige lichtheid te geven. De zwaaiende ooievaar is met niet minder zorg met de hand wit geschilderd; de andere kleuren zijn met een fijn verloop aangebracht met een airbrushpistool. Op deze manier nauwkeurig uitgebalanceerd, houdt de schommelende vogel zijn vliegbeweging gedurende enkele seconden vol.

  Daarmee staat de zwaaiende ooievaar volledig in de traditie van zijn grote broers, de witte ooievaars. Deze trekvogels behoren tot de langeafstandstrekvogels, die als talentvolle zwevers naar hun winterverblijf in Afrika trekken. Afhankelijk van het weer en de thermiek leggen de witte ooievaars de route van ongeveer 10.000 kilometer af in vier tot zes weken, wat bewijst - dat geven we grif toe - dat ze zelfs (iets) meer uithoudingsvermogen hebben dan onze zwaaiende ooievaar.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204849

   Romp beukenhout, vleugels berkenmultiplex, kleur gelakt. Lengte 42 cm, spanwijdte 65 cm, afstand tot dwarsbalk 40 cm. Gewicht 300 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen