Netherton Foundry Shropshire

Wok gepolijst

Netherton Foundry Shropshire
Wok gepolijst
  114,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Snel koken in de wok

  Zoals hier, diepgetrokken tot een millimeter wanddikte, warmt het gepolijste ijzer binnen zeer korte tijd op en geeft de warmte van het fornuis zonder omwegen door aan het voedsel. Deze wok is vooral geschikt voor het sauteren of bakken van vlees en groenten, maar kan ook worden gebruikt voor het stomen, blancheren, smoren, frituren en roosteren van voedsel, zoals gebruikelijk is in de Aziatische keuken. In vergelijking met andere gietijzeren modellen is de wok van de Netherton Foundry zeer licht en kan daarom gemakkelijk met één hand worden gedraaid. De gieterij in Shropshire zegt dat zij dit model met houten handvat vaak verkoopt aan Japanse restaurants in Engeland.

  Gepolijst ijzer. Gecoat - zonder gecoat te zijn

  In Shropshire, waar het begin van de industrialisatie zijn historische wortels heeft en waar 's werelds eerste ijzeren brug in 1779 een waterloop overspande, is de Engelse ijzergieterij Netherton Foundry al meer dan 30 jaar gevestigd. De productie van ijzeren voorwerpen is nog steeds semi-industrieel en niet volledig geautomatiseerd. Enerzijds worden machines gebruikt om het ijzer door gieten, dieptrekken of spinnen vorm te geven. Anderzijds worden veel stappen nog met de hand gedaan. Het kookgerei is zo dunwandig en licht dat men op het eerste gezicht geen ijzer zou verwachten. Op het tweede gezicht vertoont het oppervlak echter een patina dat typisch is voor het materiaal, omdat in de Netherton Foundry elk stuk wordt gepolijst, d.w.z. gebrand met een fijn laagje lijnolie (in plaats van zuur). Een proces waarbij zich op het oppervlak een zogenaamde edelroest vormt, die als een natuurlijke coating beschermt tegen verdere corrosie.

  Kooktoestellen:

  IJzeren pannen zijn geschikt voor alle soorten fornuizen. Het fornuis mag niet kleiner zijn dan de bodem van de pan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17589

   Gepolijst ijzer (bestreken met lijnzaadolie), messing schroeven. Eikenhouten handvat. Inhoud 3,5 liter. Bodem Ø 16 cm, bovenkant Ø 33 cm. Hoogte 8 cm. Gewicht 1,2 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen