Niewsbrief

Juwelen gemaakt van gerecycleerde materialen. Meer dan een mooi uiterlijk

Vroeger werden sieraden gebruikt om iemands sociale status te tonen - en hoe rijker iemand was, hoe weelderiger de sieraden. Tegenwoordig tooien mensen zich letterlijk met bescheidenheid. Maar je kunt niet alleen bescheidenheid tonen met je sieraden, maar ook attitude, bijvoorbeeld met de sieraden van fejn jewelry en Ménard, die gerecycled zilver en gerecycled goud gebruiken. Of met de barnstenen sieraden van Marcin Zaremski, wiens opvallende kubussen zijn geperst uit barnsteenresten - het bewijs dat zelfs fossiele hars kan worden geupcycled. En last but not least, de ketting van Guthmann, waarvan de hanger in de vorm van het alchemistische zonnesymbool is gewonnen uit Duitse rivieren door middel van milieuvriendelijk kanaalwassen (zonder toevoeging van kwik of cyaniden).

Van dezelfde fabrikant komt de levensboomhanger van gerecycled 925 zilver, waarvoor Guthmann voor elk verkocht stuk een boom laat planten in de droge gebieden van Rajasthan in India. Het resulterende bos is goed voor het klimaat en wordt alleen bewaterd door regenval. Als het op dragen aankomt, geniet je van alle vrijheid, want conventies zoals goud en zilver niet samen dragen zijn allang tot het verleden gerekend. Het wordt nu ook geaccepteerd dat het gedragen ensemble niet per se uit een serie hoeft te komen - zolang de algehele look maar coherent is. Bedank de "Roaring Twenties", die de weg hebben geëffend met hun enthousiasme voor modejuwelen.

Geselecteerde juwelen in detail

Tweekleurige ring set, Goud-zilver

Delicate set van twee filigraan ringen. De zilveren ring is vrij eenvoudig, glad en rond. De vergulde ring vertoont een licht gehamerde structuur - vergelijkbaar met de "Spaanse bloem", een muntvorm met inkepingen gelijkmatig verdeeld langs de rand. 925 zilver (gerecycled) en 925 zilver (gerecycled), 24 karaats verguld. Breedte per ring 1 mm. Totaal gewicht voor maat 17 = 0,9 g.

Armband amber blokjes, Bruine tinten

De armband omvat het hele palet van amberkleuren in zijn kleurrijkheid en slaat een brug tussen traditioneel en eigentijds-modern design door de gepolijste amberblokjes te combineren met de mat afgewerkte zilveren blokjes - die gescheiden worden door smalle zilveren schijfjes, waardoor ze ook optisch ruimte krijgen. Behandeld amber gepolijst, in verschillende tinten. Zilveren kubus, haaksluiting 925 zilver mat geborsteld, zilveren schijven 925 zilver. Lengte 21 cm, randlengte van de kubussen 7 mm. Gewicht 17 g.

Ketting met hanger Levensboom

De levensboomhanger van dit collier van sieradenfabrikant Martin Guthmann heeft een symbolische waarde: voor elk verkocht collier plant de fabrikant een boom in de droge gebieden van Rajasthan (India). Het zo ontstane bos is goed voor het klimaat en wordt uitsluitend door regenval bewaterd. 925 zilver (gerecycled). Lengte ketting 46 cm. Ø hanger 1,3 cm, materiaaldikte 1,7 mm. Gewicht 4 g.

Ketting met hanger zon/goudsymbool

Het ontwerp van de komvormige hanger is gebaseerd op goudvondsten uit de Keltische periode - Keltisch komgoud. Het stempelproces geeft het fijne goud, dat van zichzelf zacht is, meer hardheid, en de komvorm van de zonvormige hanger geeft het materiaal meer stabiliteit. Hanger 999 goud. Roestvrijstalen kogelsluiting. Katoenen ketting. Lengte ketting 86 cm. Ø hanger 1,1 cm. Gewicht ketting 3 g.

Juwelen in een oogopslag