Victoria

Gietijzeren koekenpan

25 cm
Victoria
Gietijzeren koekenpan
25 cm
  42,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De koningin van de pannen

  Als het om pannen gaat, gaat er (bijna) niets boven ijzer. Want, we citeren onszelf: "Je moet een koekenpan tot een zeer hoge temperatuur kunnen verhitten, en hij moet de warmte zo onaangetast mogelijk aan het voedsel doorgeven." Bijna geen enkel materiaal slaagt daar beter in, en de volgende solide, gietijzeren pan van Victoria in Colombia levert opnieuw het bewijs. Dat is immers precies zijn talent: hij verdeelt de warmte gelijkmatig over de tijd en kan hoge temperaturen lang constant houden. Verwarm uw gietijzeren pan altijd goed voor, dan krijgt kortgebakken vlees zijn knapperige, donkerebraune, aromatische korst, en groenten krijgen smaak als ze in een beetje olie of boter worden geroosterd, maar blijven stevig om te bijten, knapperig en vers, net als in een wok. Tip: U kunt deze pan ook op de grill gebruiken. Zorg er echter voor dat u het onmiddellijk na elk gebruik droogveegt en bewaar gekookt voedsel er niet langer in, zodat het gietijzeren oppervlak, dat vooraf is gepolijst, niet wordt beschadigd.

  IJzergieten is een kunst

  Victoria in Medellín, Colombia, weet dit al drie generaties lang. Het is nu 101 jaar geleden dat grootvader Raúl alle vaardigheden van het ijzergieten leerde. Hij was al snel in staat om zijn eigen werkplaats op te zetten, waar hij aanvankelijk vooral kleine handwerkartikelen in mallen goot en ze te koop aanbood. Zijn liefde voor koken en lekker eten bracht de oprichter van het bedrijf op het idee om een gietijzeren graanmolen te produceren. Terugkijkend was dit het begin van een internationaal succesverhaal, want de ijzergieterij in Victoria verkoopt haar kookgerei nu in 32 landen over de hele wereld.

  Voordat elk voorwerp de nu volledig geautomatiseerde productielijn verlaat, wordt het gebakken met lijnolie (gepolijst) of op traditionele wijze geëmailleerd en is het dus niet alleen beschermd tegen corrosie, maar ook direct klaar voor gebruik. Je kunt je gietijzeren pannen en potten dus meteen gebruiken. Verwarm ze een paar minuten voor en gebruik de eerste paar keer misschien iets meer vet dan normaal om de bruining te behouden en plakken te voorkomen. En denk er ook aan om voorzichtig te zijn met sterk zure voedingsmiddelen en je gietijzeren kookgerei niet te gebruiken om voedsel in te bewaren. Tip: Je kunt gepolijst gietijzer op elk moment opfrissen met een beetje druivenpit- of lijnzaadolie.

  Let op:

  Onderhoudsinstructies: Gietijzer mag niet in de vaatwasser. Om te reinigen veegt u de oppervlakken gewoon grondig af. Incidentele roest kan gemakkelijk worden verwijderd met een beetje bakolie, dun aangebracht met keukenpapier. Houd er rekening mee dat gietijzer sporen kan achterlaten op glaskeramische oppervlakken.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204657

   Gietijzer (materiaaldikte 4,5 mm), gebakken met lijnolie, d.w.z. gepolijst. De opwarmtijd is afhankelijk van de warmtebron.
   Voet Ø 20 cm, Ø bovenkant 25 cm. Randhoogte 5,5 cm. Lengte 44,5 cm, breedte 28,5 cm. Gewicht 2,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen