Glashütte Valentin Eisch

Eisch Champagneglas

2 stuks in doos
Exclusief
Glashütte Valentin Eisch
Eisch Champagneglas
2 stuks in doos
  29,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Soms vragen we een fabrikant ook om een detail weg te laten dat niet noodzakelijk naar onze zin is. Zoals deze glazen uit de Eisch glasfabriek in Frauenau in het Beierse Woud. Ze worden machinaal geblazen, de steel en de voet worden, waar nodig, apart van de glasmassa getrokken en bevestigd. Wat ze echter niet hebben is de Sensisplus-golf, een speciale eigenschap in de oppervlaktebehandeling die een voordeel kan zijn in proefglazen, maar die wij overbodig vonden in deze niet alledaagse glazen.

  Kristalglas, machinaal geblazen met een speciaal bevestigde en getekende steel. Eisch gebruikt voor deze glazen dezelfde glasmassa als voor de handgeblazen glazen van de glasfabriek.

  Glas uit de traditie. Eisch Glasfabriek

  In het Beierse Woud wordt al sinds de 14e eeuw glas geproduceerd. De grondstoffen hout en kwartszand waren vanaf het begin in grote hoeveelheden beschikbaar; kalk en, in beperkte mate, gekleurde glasklei werden van buiten aangevoerd, evenals klei voor de smeltkroezen - dit zijn de grote vaten waarin de glaspartij in de oven wordt gesmolten bij temperaturen van meer dan 1.000 °C tot op de dag van vandaag. Wanneer het wordt afgekoeld tot 1.250 °C, wordt de glasmassa stroperig en kan zij alleen aan de glasblazerij verder worden verwerkt. De Eisch glasfabriek in Frauenau gebruikt vandaag de dag nog steeds een eigen startmengsel. Het bedrijf werd opgericht door Valentin Eisch, een meester-graveur, aanvankelijk als afwerkingsbedrijf. Dat was in 1946; de eigen glasoven van het bedrijf werd slechts zes jaar later in gebruik genomen. Destijds gold het familiebedrijf als de jongste en kleinste glasfabriek van Beieren - tegenwoordig exporteert Eisch zijn glaswerk naar meer dan 60 landen over de hele wereld. De voorouders van de familie in het gebied waren al in de 17e eeuw verbonden met het ambacht van de glasblazerij.

  Eisch voor Manufactum

  Onze drinkglazen zijn machinegeblazen glazen die van dezelfde glasmassa zijn gemaakt als de mondgeblazen glazen van Eisch. De stelen worden speciaal voor elk glas gezet en getekend, en vervolgens worden ook de voeten gezet en gemodelleerd. Zo worden brillen voor dagelijks gebruik gemaakt in een kwaliteit die niet alledaags is. Hun vorm of die van hun bekers is al lang de beste gebleken in elk geval: aangepast aan de behoeften van de drank die eruit wordt gedronken en genoten en die zich erin kan ontvouwen met al zijn aroma's.

  Productinformatie

  Artikel nummer 18574

   Inhoud 230 ml. Hoogte 25 cm, bokaal Ø 7 cm, Ø top 5 cm. Lengte steel 10 cm. Gewicht 100 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten