Falk Culinair

Braadpan met koperen kern

Exclusief
Falk Culinair
Braadpan met koperen kern
  419,00 €
  299,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Exclusief

  De innovatieve fabrikant Falk Culinair heeft dit kookgerei uitgevonden om de uitstekende kookeigenschappen van koper bruikbaar te maken op de inductiekookplaat. Hij produceert de potten en pannen van roestvrij staal met een koperen kern exclusief voor Manufactum.

  Wat lang stooft...

  ...wordt echt goed. En nog meer als deze zware smoorpan van Falk Culinair op het fornuis staat. Hij heeft de ideale vorm voor lang en rustig sudderen en smoren, zoals goed te zien is aan de combinatie van een brede bodem en een hoge rand. Op het eerste gezicht niet zichtbaar, maar toch cruciaal voor het succes van 's werelds beste Ragu alla Bolognese: de koperen kern, die verborgen zit tussen twee lagen roestvrij staal (buiten en binnen). Het zorgt voor een evenwichtige warmteverdeling over de bodem en de rand van de pan en vergemakkelijkt - net als "normaal" koperen kookgerei - een nauwkeurige temperatuurregeling.

  Een nieuwe combinatie van koper. Geschikt voor inductie

  Koper en inductie gaan normaal gesproken niet goed samen. Daar is een eenvoudige reden voor: het edelmetaal is niet magnetisch. Een gietijzeren plaat kan worden gebruikt als geïmproviseerde adapter, maar dit doet afbreuk aan de uitstekende warmtegeleiding waarvoor koper zo hoog staat aangeschreven bij professionele koks (omdat de warmtetoevoer niet meer 1:1 en zonder tijdvertraging kan worden geregeld). Of u kunt doen wat de innovatieve fabrikant Falk in België deed, die dit kookgerei ontwikkelde door een 1,9 mm dikke laag koper aan de binnenkant te leggen - in de kern van de pannen. Alle vaten uit de serie hebben een drielaagse structuur; de eerder genoemde koperen kern wordt aan beide zijden begrensd door roestvrij staal en de onderhoudsvriendelijke gesatineerde buitenkant is ferromagnetisch. Dit betekent dat de potten en pannen ook kunnen worden gebruikt op inductiekookplaten zonder beperkingen wat betreft de warmteverdeling, zodat ook daar energiebesparend kan worden gekookt. Net als bij de andere potten van Falk die wij in ons assortiment hebben, zijn gewalste platen het voorproduct, die later machinaal worden diepgetrokken. De roestvrijstalen handgrepen zijn geklonken en de randen van de tuit vergemakkelijken het hanteren. Het kookgerei met koperen kern is exclusief verkrijgbaar bij Manufactum.

  Let op:

  Opmerking: Om een onnodige belasting van de materiaalmix van koper en roestvrij staal te voorkomen, mag u uw wok niet verhitten tot temperaturen hoger dan 200-220 °C.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204789

   18/8 roestvrij staal en koper. Geklonken roestvrij stalen handvatten. Volume 4.4 l. Voet Ø 22 cm, Ø bovenkant 28 cm. Randhoogte 9 cm. Breedte 54 cm. Gewicht 3,2 kg. Levering zonder deksel.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten