Manufactum

Zakjes voor granen en notenmelk

Manufactum
Zakjes voor granen en notenmelk
  27,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Gemaakt van onbehandeld linnen. Onze plantaardige melkzak.

  Onze plantaardige melkzak is gemaakt van zuiver, ongeverfd linnen. De vorm ervan is - in tegenstelling tot een kaasdoek - geheel ontworpen voor de productie van noten- en graanmelk: Opgemaakt als een ronde zak, past hij goed in de wand van het vat, zonder veel plooien te maken waarin zich draf zou kunnen verzamelen. Een klein, nuttig detail: alle naden zijn zorgvuldig afgeplakt en zitten aan de buitenkant, zodat de noten- en graanresten na het zeven of uitlekken gemakkelijk kunnen worden uitgespreid om te drogen en er niets tussen de naden kan komen. Even praktisch is het dubbele koord waarmee de zak goed en gelijkmatig kan worden gesloten, aan de container kan worden bevestigd of kan worden opgehangen om te drogen. De zak voor granen en notenmelk kan net zo goed worden gebruikt voor al het andere dat fijn moet worden gezeefd: voor vruchtensappen en jam, consommés of sauzen en natuurlijk voor het uitlekken van wrongel of yoghurt, bijvoorbeeld om zelf roomkaas of zelfs labneh te maken, wat je hier in winkels vaak tevergeefs zoekt. (Doe voor labneh Griekse of Turkse yoghurt in het zakje notenmelk en laat dit in een zeef boven een kom in de koelkast enkele uren, bij voorkeur een nacht, uitlekken).

  Maak gemakkelijk je eigen amandel- en havermelk.

  Voor veel mensen is plantaardige melk op basis van noten, amandelen of granen een goed alternatief voor koemelk. Het aanbod in de supermarkt is nu zeer divers, alleen de verpakking is, op enkele uitzonderingen na, nog steeds van composiet plastic. Toch kunnen havermelk en co. vrij gemakkelijk zelf geproduceerd worden. Dit bespaart grondstoffen, vooral omdat u regionale ingrediënten kunt gebruiken en de afvallen kunt hergebruiken. Alles wat je nodig hebt is een kaasdoek - nog beter met onze linnen zak voor noten- en granenmelk - een blender of staafmixer en natuurlijk noten of granen en iets om ze naar behoefte te zoeten; sommige recepten hebben een beetje olie nodig. Naast amandelen en hazelnoten zijn ook haver, spelt en rijst, gierst, boekweit, erwten, lupinen en hennep geschikt. Wij hebben twee eenvoudige recepten geselecteerd waarmee u meteen aan de slag kunt.

  Amandelmelk: Laat 150 g amandelen een nacht weken, bij voorkeur in de koelkast, dan komen ook de velletjes los. Afhankelijk van uw smaak de amandelen met of zonder schil fijn pureren of mengen met 1 liter water. Voor een beetje zoetheid ook 2-3 geweekte dadels pureren (meer of minder dadels afhankelijk van uw smaak, ze kunnen samen met de amandelen geweekt worden). Laat het mengsel door het zakje notenmelk lopen en knijp het uit. De melk is klaar! Spreid de rest uit in de zak en laat het drogen. De draf (ook geroosterd) is heerlijk om te bakken of voor de ochtendmuesli.

  Rijstmelk: 200 g rijst, 1 liter water, 2-3 dadels (naar smaak), 1-3 el neutrale olie of notenolie (bijvoorbeeld onze walnootolie). Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, doe alle ingrediënten in de blender, pureer en zeef in het zakje notenmelk, klaar!

  Productinformatie

  Artikel nummer 204714

   100% linnen, herkomst Oostenrijk. Basisgewicht 82 g/m². Koord met een koord van zuiver linnen. Wasbaar tot 60 °C, niet geschikt voor de droger. Het linnen is voorgewassen, de restkrimp is 4%. Gemaakt in Oostenrijk. H 30 × B 25 cm.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten