nic - Spiel + Art

Verjaardagskaarsen

(12 stuks)
nic - Spiel + Art
Verjaardagskaarsen
(12 stuks)
  32,90 €Basisprijs: 2,74 €/stukalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Nog een levensjaar. In het vrolijke licht

  Licht brengt de mens geluk, want het verdrijft de duisternis en daarmee de boze geesten: uit dit oude magische geloof ontstond de gewoonte om op verjaardagen kaarsen aan te steken. Het is bijzonder belangrijk dat het aantal kaarsen overeenkomt met de bereikte leeftijd - vooral in de jongere jaren, wanneer de volwassenheid met elk extra levensjaar dichterbij komt. De kaarsjes op de verjaardagstaart kunnen branden - en onmiddellijk weer uitgeblazen worden om de geheime wens in vervulling te laten gaan. Of, zoals in het geval van deze verjaardagskaarsen, kunnen ze langere tijd branden als decoratie op zich (wij raden aan het onderste uiteinde van de kaars te vlammen om ervoor te zorgen dat ze stabiel in de houder blijft). Met hun handgeschilderde, vrolijk gekleurde wasringen brengen de kaarsen extra kleur op de verjaardagstafel en maken ze de verjaardagsring en verjaardagstrein compleet voor een stralend moment van geluk.

  Gefeliciteerd. Over de waardering van het individu

  Het is - voor één keer - geen erg oude traditie dat we onze verjaardag zo vrolijk en uitgebreid vieren. Toegegeven, zelfs de farao's aanvaardden hulde op de dag van hun geboorte, maar wanneer deden ze dat niet? En er werd minder eer bewezen aan de mens dan aan God. De oude Romeinen bijvoorbeeld eerden niet de mens zelf met het verjaardagsfeest, maar zijn beschermgod.

  Pas geleidelijk kwam de mens als zodanig in beeld. Deze aandacht voor het individu had een delicaat begin met de Renaissance, de Reformatie en de godsdienstoorlogen. De Verlichting fungeerde ook als een belangrijke drijvende kracht voor de waardering van het individu, dat de opvoeding van het kind tot een rationeel mens als een van zijn hoge taken zag. Elke stap in deze ontwikkeling kon worden gevierd, en de jaarlijkse geboortedatum was bij uitstek geschikt als terugkerende mijlpaal. Toch zou het tot ver in de 19e eeuw duren voordat zelfs de kleinburgerij en de arbeiders hun verjaardag begonnen te vieren. Mogelijk waren er ook heel eenvoudige geldelijke redenen voor; men moet zich immers eerst elk feest, hoe klein ook, kunnen veroorloven. Want feesten werden altijd gehouden met de beste wensen voor geluk, gezondheid en Gods zegen - en met kleine geschenken, waarvoor de jarige de gunst teruggaf met eten en drinken. Tot op de dag van vandaag, tot vreugde van met name de kinderen, die zichzelf op deze dag enthousiast in het middelpunt van vreugdevolle viering en waardering zien staan.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204844

   12 waskaarsen, met de hand gekleurd met was. Hoogte 10 cm, Ø 1,3 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen