nic - Spiel + Art

Verjaardag cijfers

Cijfers 1-5
nic - Spiel + Art
Verjaardag cijfers
Cijfers 1-5
  19,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Een kleurrijk leven. In aantallen

  Hoe jonger we zijn (of hoe jonger we ons voelen), hoe belangrijker dit getal is dat onze leeftijd markeert. Na een bepaalde leeftijd moeten we vaak nadenken over het aantal jaren dat we geleefd hebben - maar als we jong zijn, is de kroniek van onze groei en ontwikkeling heel belangrijk voor ons. Vooral voor kinderen geeft het jaargetal op de verjaardagstafel aan: Kijk! Weer een jaar waarin ik ervaring heb opgedaan, waarin ik nog wijzer ben geworden en waarin ik zo groot ben geworden - en binnenkort ben ik net zo groot als jij! Natuurlijk gemaakt van robuust beukenhout, geglazuurd en gebeitst in krachtige primaire kleuren, laten deze opvallende verjaardagsgetallen in één oogopslag zien hoe groot het jarige kind is geworden. Een leuk neveneffect: de kleintjes leren spelenderwijs getallen - en hoe die gecombineerd kunnen worden tot sommen van meerdere cijfers (wat nog belangrijk kan zijn als ze "ouder" zijn).

  Wij bieden de verjaardagscijfers aan in twee assortimenten: één met de cijfers 1 tot en met 5, de andere met de cijfers 6 tot en met 0.

  Gefeliciteerd. Over de waardering van het individu

  Het is - voor één keer - geen erg oude traditie dat we onze verjaardag zo vrolijk en uitgebreid vieren. Toegegeven, zelfs de farao's aanvaardden hulde op de dag van hun geboorte, maar wanneer deden ze dat niet? En er werd minder eer bewezen aan de mens dan aan God. De oude Romeinen bijvoorbeeld eerden niet de mens zelf met het verjaardagsfeest, maar zijn beschermgod.

  Pas geleidelijk kwam de mens als zodanig in beeld. Deze aandacht voor het individu had een delicaat begin met de Renaissance, de Reformatie en de godsdienstoorlogen. De Verlichting fungeerde ook als een belangrijke drijvende kracht voor de waardering van het individu, dat de opvoeding van het kind tot een rationeel mens als een van zijn hoge taken zag. Elke stap in deze ontwikkeling kon worden gevierd, en de jaarlijkse geboortedatum was bij uitstek geschikt als terugkerende mijlpaal. Toch zou het tot ver in de 19e eeuw duren voordat zelfs de kleinburgerij en de arbeiders hun verjaardag begonnen te vieren. Mogelijk waren er ook heel eenvoudige geldelijke redenen voor; men moet zich immers eerst elk feest, hoe klein ook, kunnen veroorloven. Want feesten werden altijd gehouden met de beste wensen voor geluk, gezondheid en Gods zegen - en met kleine geschenken, waarvoor de jarige de gunst teruggaf met eten en drinken. Tot op de dag van vandaag, tot vreugde van met name de kinderen, die zichzelf op deze dag enthousiast in het middelpunt van vreugdevolle viering en waardering zien staan.

  <br />Voorzichtig:


  Niet geschikt voor kinderen jonger dan 10 maanden. Risico op letsel aan de keel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204824

   Beukenhout, kleurrijk geglazuurd en gebeitst. Elk één cijfer in de kleur rood, blauw, groen, geel en oranje. Hoogte van de cijfers 7 cm, houtdikte 1 cm. Gewicht 50 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen