Muffler

Touwladder eikenhout

Exclusief
Muffler
Touwladder eikenhout
  129,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Exclusief

  Deze stevige touwladder wordt speciaal voor ons gemaakt door een ervaren touwfabriek aan het Bodenmeer. De touwen zijn gemaakt van weerbestendig polyamide en worden traditioneel verwerkt, d.w.z. ze worden speciaal voor de touwladder op maat gemaakt, herkenbaar aan de lus aan het uiteinde van het touw, waar geen druk of splits kan loskomen (zoals bij op maat gesneden werfgoed nodig zou zijn). Om de sporten, die van massief eikenhout zijn, stevig te bevestigen, worden de touwen aan beide zijden door een gat in de sport gehaald en met een halve lus om de sport gelegd - dankzij deze techniek "knelt" het touw zichzelf en houdt het de sporten in horizontale positie betrouwbaar op hun plaats. Het uiteinde van de touwladder wordt tenslotte vastgezet met een dubbele bovenhandse knoop.

  Enorm klimplezier. Altijd op hoogte

  Sinds Rapunzel weet elk kind dat het vermogen om hoogte te overwinnen heel praktisch kan zijn. Of het nu gaat om de avontuurlijke beklimming van de zeven bergen of de verovering van het met goud geladen fregat, de gedurfde bestorming van het fort of het schuilen in de boomhut: in het leven - of zelfs in de fantasie - van een kind en zijn dappere strijdmakkers doet zich menig situatie voor waarin zo'n klimtoestel van het grootste nut is. En omdat niet iedereen een Rapunzel dame kent, besloten we een touwladder te gebruiken.

  Bevestigd aan een boom, een boomhut of een klimrek is het een duurzame steun voor jong en oud - klimplezier dat weliswaar enige oefening vergt. Juist daarom zijn de klim- en turnoefeningen op een touwladder vanuit ontwikkelingsfysiologisch oogpunt zo waardevol: ze trainen de motoriek en het evenwicht uitstekend en oefenen bovendien de hele musculatuur. En om ervoor te zorgen dat de touwladder echt stevig en duurzaam is, hebben wij de vervaardiging ervan toevertrouwd aan een ervaren touwfabriek aan het Bodenmeer.

  Op maat gemaakt. In het beste touwvakmanschap

  De werkplaats van Bernhard Muffler - een familiebedrijf opgericht in 1879 - vervaardigt voor ons deze touwladder van de bijzonder robuuste en duurzame soort. De touwen zijn gedraaid uit gesponnen polypropyleenvezel. Dit materiaal lijkt qua gevoel en uiterlijk op hennep, maar biedt in tegenstelling tot de natuurlijke vezel het voordeel dat het sterker is, ongevoelig voor vocht en dus veel weerbestendiger. Elk touw wordt traditioneel verwerkt, dat wil zeggen: op maat gedraaid speciaal voor de touwladder. U kunt de traditionele verwerking herkennen aan de betrouwbare lussen aan het bovenste uiteinde van het touw, waarin de borgring is verwerkt - hier kunnen noch lassen noch persen losraken, zoals bij op maat gesneden werfgoed nodig zou zijn.

  Aan beide zijden wordt het touw door het gat in de sport gehaald en met een halve lus om de sport gelegd. Dankzij deze techniek "knijpt het touw zich vast", zoals de expert zegt, houdt het de sport stevig vast en fixeert deze in een horizontale positie. Onder de laatste sport wordt een dubbele bovenhandse knoop gelegd, zodat ook het uiteinde van de touwladder goed vastzit. Alle sporten zijn uiteraard van massief eikenhout en doen dus niet onder voor de weersbestendigheid van de touwen. Na verloop van tijd zal het eikenhout de voor het materiaal typische patina ontwikkelen - u kunt dit natuurlijke proces, dat de kwaliteit en de stabiliteit van het hout niet aantast, vertragen door de sporten af en toe met een houtverzorgingsolie te behandelen.

  Attentie:

  Alleen voor huishoudelijk gebruik.

  Voorzichtig:

  Gebruiken onder direct toezicht van een volwassene.

  Attentie:

  Het artikel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar. Valgevaar.

  Opmerking:

  Door het hoge looizuurgehalte van eikenhout kan in combinatie met vocht en bij contact met ferrometalen een blauwzwarte verkleuring op het houtoppervlak optreden. Bovendien kunnen de zogenaamde tannines door regenwater worden weggespoeld en vlekken maken op oppervlakken en aangrenzende materialen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204755

   Touwen van gesponnen vezels uit PP. 6 massief eiken sporten (Ø 3,5 cm, breedte 36 cm). Stalen schommelring, Ø 5,5 cm. Totale lengte 2 m. Maximale belasting 75 kg. Gewicht 1,7 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten