Carl Schwarte

Telefoonschaar koolstofstaal

Carl Schwarte
Telefoonschaar koolstofstaal
  29,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Veelzijdige huishoudelijke hulp. De telefoonschaar

  De telefoonschaar - Schwarte heeft hem al sinds de jaren 1920 in het assortiment - heeft zich in de loop der decennia bewezen als veelzijdige huishoudhulp, ook en vooral voor het knippen van textiel. Ze zijn gesmeed uit C-60 staal, dat een hoger koolstofgehalte heeft dan normaal gietstaal, waardoor het gehard en geslepen kan worden tot 57-58 HRC (normaal is 52-54 HRC). De hardheid die nodig is voor het knippen van koperen kabels geeft de schaar duurzame scherpte bij huishoudelijk gebruik. De ogen zijn zo gevormd dat ze bij gebruik perfect passen op de duim en middelvinger. Andere details van de schaar kunnen worden verklaard door hun oorspronkelijke doel: de inkeping op de onderste schuine kant voorkomt dat de telefoonkabel wegglijdt, de zijdelingse vijlsnede op beide schaarbladen dient om de kabel - die destijds met dompellak was geïsoleerd - te strippen.

  Scharen uit Solingen. Van Carl Schwarte

  Het in 1910 opgerichte familiebedrijf Carl Schwarte - een van de weinige echte producenten van professionele messen en scharen in Solingen - levert al 100 jaar aan klanten uit voornamelijk industriële en ambachtelijke bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Tot op de dag van vandaag worden alle werkstappen met de hand uitgevoerd voordat de schaar wordt getest en voorzien van een stempel met de bedrijfsnaam. Deze zijn goedkoop, robuust en uiterst bruikbaar, ze zijn gesmeed uit koolstofstaal en daarom niet roestvrij. Ze worden met olie geleverd en moeten ook af en toe met olie worden onderhouden. Na verloop van tijd verliest de schaar zijn glans door de fabricage, maar in het gebruik krijgt hij een prachtig patina.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19361

   Koolstofstaal, onbehandeld. Lengte 13 cm, snijlengte 4,5 cm. Gewicht 50 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen