Lino Stilius

Sprei Linnen Textuur Stof

Lino Stilius
Sprei Linnen Textuur Stof
  199,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Een deken met vele talenten

  We noemen het een sprei, maar zijn talenten gaan veel verder dan een eenvoudige sprei. Het is bijvoorbeeld perfect als zomerdeken voor de koelere avonduren op het balkon, als picknickkleed of als lichte, multifunctionele reisgenoot die u warm houdt in de auto en als basis dient op het strand. Gemaakt in het Litouwse familiebedrijf van Kristina Ramanauskaite genaamd "Lino Stilius" (Duits "Leinenstil") als een fijne dubbele weving met kleurcontrasterende bindpunten.

  Litouws linnen. Herleefde traditie

  "Ik hou van linnengoed en heb er altijd van gedroomd om mijn eigen bedrijf daarin te beginnen" - komende van een jonge vrouw lijkt zo'n uitspraak in eerste instantie misschien verrassend. Maar als je kijkt naar de familie van Kristina Ramanauskaite, die 30 jaar ervaring heeft in het werken met linnen, en ook bedenkt dat zij uit Litouwen komt - een land dat terugkijkt op een millennia oude, levende en diepgewortelde linnen traditie - lijkt de weg niet meer zo ongewoon. In het algemeen is er de laatste jaren in de Baltische landen een grote tendens om oude ambachtelijke tradities nieuw leven in te blazen door jonge kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden - een beweging waartoe ook Kristina Ramanauskaite behoort. De claim van het in 2011 opgerichte familiebedrijf "Lino Stilius" (wat "linnenstijl" betekent) is dus duidelijk: de tradities van de Litouwse linnenkunst combineren met moderne technieken en hedendaags design. Samen met haar moeder Virginija ontwerpt ze eenvoudige maar moderne linnen stoffen die uitgesproken licht, zacht en vloeiend zijn. Om hun natuurlijke, licht golvende uiterlijk te behouden, moet u na het wassen met een stoomstrijkijzer op de hoogste stand over de stof gaan, maar zonder deze aan te raken - het strijkijzer moet eerder een paar millimeter boven het textiel zweven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17429

   100% linnen. Herkomst Litouwen. Structureel weefsel. Basisgewicht 200 g/m². Natuurlijke kleur. Gemaakt in Litouwen. 140 × 240 cm incl. de franjes van 3 cm. Gewicht 690 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel normal temperatuur ( 80 °C )
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen