Spaza Store

Sisal schuursponsje

Spaza Store
Sisal schuursponsje
  7,90 €
  4,50 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Gebreide krachtpatser. Sisal schuursponsje

  Handgebreide schuurspons van sterk sisal. Reinigt borden, potten en pannen grondig zonder krassen achter te laten. Spoel het schuursponsje regelmatig af en laat het op een goed geventileerde plaats drogen. Als het zijn dienst heeft beëindigd, kan het gewoon in de compost worden gegooid.

  Eenvoudig, mooi, functioneel. Keukengadgets van Spaza

  Onder het label Spaza ontwikkelt Julia Schaffer functionele dingen voor dagelijks gebruik die gemaakt worden van regionale, biologisch afbreekbare grondstoffen en - belangrijker nog - met de hand. Want de productie wordt gedaan door Zuid-Afrikaanse vrouwen in Manenberg, een plaats nabij Kaapstad die bekend en berucht is om zijn hoge misdaadcijfers. In de Cape Flats van Kaapstad, zoals de townships van Kaapstad ook wel worden genoemd, is het soms zo gevaarlijk dat je beter je huis niet kunt verlaten. De vrouwen die haken en breien voor Spaza hoeven dat ook niet, want de materialen worden bij hen thuis afgeleverd en de afgewerkte artikelen worden later opgehaald. Zij kunnen dus volledig flexibel werken, wanneer de tijd het toelaat, en tegelijkertijd voor de kinderen en familieleden zorgen. En de soms immens lange reizen naar de stad blijven hen bespaard. Zij worden ter plaatse contant betaald, waardoor de vrouwen een klein eigen inkomen kunnen verwerven, onafhankelijk van hun echtgenoten. Bovendien hebben zij een ziektekostenverzekering en betalen zij een klein pensioenfonds. In Zuid-Afrika zijn "spaza shops" meestal de kleine informele winkeltjes die alledaagse benodigdheden aanbieden, meestal in privékamers in de townships. Ze ontstonden uit noodzaak, omdat met de groeiende nederzettingen de afstanden naar de stad of naar de volgende supermarkt te groot werden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15405

   100% sisal, herkomst Zuid-Afrika. 10 x 12 cm. De schuurspons is handgemaakt, daarom kunnen er kleine maatafwijkingen optreden. Gemaakt in Zuid-Afrika.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen