Manufactum

Servet gewassen linnen

Natuur
Manufactum
Servet gewassen linnen
Natuur
  17,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Linnen is een van de meest veelzijdige natuurlijke vezels in de textielsector. Als tafellinnen wordt het vaak in een fijnere kwaliteit verwerkt. Maar sterker garen geweven in een losser weefsel kan interessante effecten opleveren. Naar ons idee weeft Lino Stilius dit tafellinnen speciaal voor Manufactum.

  Levendige uitstraling, geweven transparantie. Tafellinnen van gewassen linnen

  In tegenstelling tot vers gesteven en gestreken tafellinnen heeft dit gewassen linnen een bijzonder levendig en niet perfect glad oppervlak. Er wordt ook een wat grover garen gebruikt, dat losjes wordt geweven in de klassieke platbinding. Dit resulteert in een semi-transparante stof die er na de eerste wasbeurt na de confectie volumineuzer uitziet en al zacht aanvoelt, d.w.z. niet meer de aanvankelijke stugheid vertoont die typisch is voor linnen stof.

  Litouws linnen. Herleefde traditie

  "Ik hou van linnengoed en heb er altijd van gedroomd om mijn eigen bedrijf daarin te beginnen" - komende van een jonge vrouw lijkt zo'n uitspraak in eerste instantie misschien verrassend. Maar als je kijkt naar de familie van Kristina Ramanauskaite, die 30 jaar ervaring heeft in het werken met linnen, en ook bedenkt dat zij uit Litouwen komt - een land dat terugkijkt op een millennia oude, levende en diepgewortelde linnen traditie - lijkt de weg niet meer zo ongewoon. In het algemeen is er de laatste jaren in de Baltische landen een grote tendens om oude ambachtelijke tradities nieuw leven in te blazen door jonge kunstenaars, ontwerpers en ambachtslieden - een beweging waartoe ook Kristina Ramanauskaite behoort. De claim van het in 2011 opgerichte familiebedrijf "Lino Stilius" (wat "linnenstijl" betekent) is dus duidelijk: de tradities van de Litouwse linnenkunst combineren met moderne technieken en hedendaags design. Samen met haar moeder Virginija ontwerpt ze eenvoudige maar moderne linnen stoffen die uitgesproken licht, zacht en vloeiend zijn. Om hun natuurlijke, licht golvende uiterlijk te behouden, moet u na het wassen met een stoomstrijkijzer op de hoogste stand over de stof gaan, maar zonder deze aan te raken - het strijkijzer moet eerder een paar millimeter boven het textiel zweven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 17432

   100% linnen. Herkomst Europa. Basisgewicht 217 g/m². Gemaakt in Litouwen. Door het voorwassen kunnen er kleine afwijkingen zijn in de afmetingen. 40 × 40 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Drogen in droogtrommel normal temperatuur ( 80 °C )
   text
   Niet strijken
   text
   Geen droogreiniging
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten