Hornmanufaktur Petz

Schoenlepelhoorn met handvat

Hornmanufaktur Petz
Schoenlepelhoorn met handvat
  129,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Streelt hand en voet. Een hoornen schoenlepel.

  Deze lange schoenlepel is gemaakt van aangenaam warm hoorn en is handgemaakt. Door zijn lengte is hij een van de zeldzaamste exemplaren in zijn soort. Hoorn is een steeds zeldzamer materiaal, vooral als het zo lang verwerkt moet worden. De hoorn die hier wordt gebruikt is afkomstig van runderen uit Zuid- en Centraal-Afrika, die daar door kleine boeren worden gehouden voor de vleesproductie. Om ervoor te zorgen dat de voet gemakkelijk in de schoen glijdt, wordt het hoornoppervlak in verschillende stappen zorgvuldig gepolijst. Het handvat is versterkt met platen van hetzelfde materiaal, zodat het comfortabel in de hand ligt en de 40 cm lange schoenlepel nog gemakkelijker te gebruiken is.

  Met familietraditie. De Hornmanufaktur Petz.

  In Oostenrijk maakt Hornmanufaktur Petz als een van de weinigen nog kammen, borstels, haarklemmen, sieraden en nog veel meer van het natuurlijke materiaal hoorn. Tot de jaren 1950 was het maken van hoornkammen een onafhankelijk gilde. Maar met de industriële productie en de komst van goedkope kunststoffen daalde de vraag naar hoornproducten, werd ook het maken van hoornkammen tot vrijhandel verklaard en nam het aantal hoornkammenmakers gestaag af. De Petz-fabriek heeft zich sinds 1862 weten te handhaven. De eerste steen voor het familiebedrijf werd gelegd door de meester-hoornkammenmaker Tobias Petz, wiens kennis en ervaring in het handmatig bewerken van hoorn van generatie op generatie zijn doorgegeven en ontwikkeld. Zijn zoon Friedrich zou de laatste Oostenrijker zijn die het certificaat van meestervakman voor het maken van hoornkammen ontving. Ondertussen leidt zijn kleinzoon Thomas Petz de fabriek. De productie gebeurt nog zuiver met de hand op de machines van de grootvader. Alle stappen in de verwerking van de hoorn - ongeveer 30 stappen voor een kam - vinden volledig in het Weense bedrijf plaats, van het afsnijden van de punt van de hoorn tot het uiteindelijke polijsten met puimsteenpoeder. Dit is zeldzaam, want meestal is de hoorn al geperst in het land van herkomst. Hiervoor wordt de gesneden hoorn zorgvuldig verhit in een oliebad en tot plakken geperst op speciale machines, waarvan de grootvader sommige volgens zijn eigen plannen had gebouwd. Daarna moeten ze drie maanden rusten voordat ze verder verwerkt kunnen worden.

  Let op:

  Hoorn is een natuurproduct dat altijd sterk varieert in kleur en nerf. Het kleurenpalet varieert van licht beige en naturel tot donkerbraun, bijna zwart. Producten van dit materiaal zijn dus nooit identiek en zijn uniek qua kleur en patroon. De hoorn moet af en toe worden ingewreven met eenvoudige bakolie en gepolijst.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207441

   Schoenlepel gemaakt van hoorn. Met ophangoog, Ø 1 cm. Gemaakt in Oostenrijk. Lengte 41 cm, breedte 4 cm, hoogte 1,5 cm. Gewicht 70 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen