Kreis Ledermanufaktur

Runderhuid riem D-ring

Natuur
Kreis Ledermanufaktur
Runderhuid riem D-ring
Natuur
  159,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Riem. Met rolgesp en D-ring.

  De koeienhuid voor deze riem komt van de achterkant van het dier (de zogenaamde croupons, het meest waardevolle en beste deel). Het is plantaardig gelooid in een Duitse looierij gedurende ten minste twee maanden en vervolgens aniline geverfd en behandeld met bijenwas. De rolgesp en de D-ring zijn uit messing gegoten en verzilverd in een Italiaans familiebedrijf. In de leerfabriek Kreis in Offenbach worden de randen na het snijden van het leer gefreesd, in verschillende gangen geschuurd, in leerkleur gebeitst en vervolgens met harde was gepolijst. Deze traditionele methode is tijdrovend, maar veel beter dan industriële coating - en deze echte zadelmakersrand kan zo nodig gewoon met kleurloze schoensmeer worden opgepoetst.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Let op:

  De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16720

   Enkele laag. Runderhuid (dikte ca. 4 mm), plantaardig gelooid. Verzilverde messing gesp en D-ring. Gemaakt in Duitsland. Breedte 4,5 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen