Kreis Ledermanufaktur

Riem bizonleer

Donkerbruin
Kreis Ledermanufaktur
Riem bizonleer
Donkerbruin
  Donkerbruin
  199,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Opvallend leer. Pittig stuk

  Bizonleer is van nature sterk en zeer resistent. Het heeft een typische, zeer kenmerkende en zeer verschillend gestructureerde korrel, die vooral bij de mannelijke dieren bijzonder uitgesproken is. Voor het bovenleer van deze tweelaagse riem gebruikt Kreis bizonleer van dieren die op kleine boerderijen worden gehouden vanwege hun uitstekende, vetarme vlees. Het voeringleer komt uit de looierij van Kobel in Kellinghusen. Alle riemnaden zijn afgewerkt met een licht contraststiksel.

  Riemen uit Offenbach. Leder Vervaardiging Kreis

  De leerfabriek Kreis uit Offenbach, in 1963 opgericht door Erich Kreis, specialiseerde zich al vroeg in riemen. Tegenwoordig leidt Bernd Kreis, de zoon van de oprichter, het bedrijf. Hij gebruikt alleen volnerfleer: klassiek kalfsleer en oud grasgelooid rundleer uit Duitsland, zadelleer uit Engeland en het legendarische paardenleer Shell Cordovan van de Horween® looierij in Chicago. En Kreis is een van de weinigen die nog steeds de ingewikkelde kunst van de drielaagse gordelconstructie toepast in sommige van zijn riemen, die altijd met de hand worden gemaakt.

  Let op:

  De riemlengte is de lengte van de binnenkant van de gesp tot het middelste gat in de riem. Deze lengte moet overeenkomen met de tailleomvang van de broek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 10871

   Twee lagen. Bizonleer (dikte 1,5 mm). Voering koeienhuid (dikte 3 mm), pitgelooid. Verzilverde messing gesp. Gemaakt in Duitsland. Breedte 4 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen