Carta Pura

Origami Papier Chiyogami

Yuzen nr. 2
Carta Pura
Origami Papier Chiyogami
Yuzen nr. 2
  Yuzen nr. 2
  16,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Yuzen is een verzamelnaam voor kleurrijke, vaak met goud omrande patronen. Ze zijn genoemd naar Miyazaki Yuzen, een waaierschilder uit de Edo-periode van de 18e eeuw, die wordt beschouwd als de eerste grote meester in de origamikunst.

  Origami. Een uitdrukking van creatieve kracht

  Papier werd meer dan 2000 jaar geleden in China uitgevonden. Van daaruit brachten monniken het in de 7e eeuw naar Japan. Of zij ook de kunst van het papiervouwen meenamen is onduidelijk, maar het staat vast dat de Japanners de enigen zijn die het papiervouwen hebben verfijnd tot een verfijnde kunstvorm - origami (van het Japanse oru = vouwen en kami = papier). Het uitgangspunt is altijd een vierkant vel papier, dat zonder hulpmiddelen in twee- of driedimensionale vormen wordt gevouwen Objekten. (Wanneer het weer wordt opengevouwen, mag het geen lijm of sneden hebben). Er zijn een aantal verschillende vouwtechnieken, zoals de berg- en dalvouw, de knijpvouw, de zigzagvouw of de bladvouw. Er zijn bijna geen grenzen aan de verbeelding als het gaat om de vormen en Objekten die kunnen worden gereproduceerd. Het begint met de klassieke basisvormen die al eeuwenlang worden overgeleverd - waterballonnen, vogels, kikkers en windmolens - die niet in elk detail op hun model lijken, maar zich met 10 tot 30 vouwhandelingen kunnen redden, en eindigt met complexe, gedetailleerde Objekten, die hun model zo goed mogelijk nabootsen en daarvoor tot 300 vouwhandelingen nodig hebben. Inmiddels is ook in dit land het tegelijkertijd concentratieverhogende en ontspannende effect van origami erkend. Vooral omdat het gewoon leuk is om niet alleen spelenderwijs creatieve, artistieke vaardigheden te ontwikkelen tijdens het vouwen van de voorwerpen, maar ook om wiskundig inzicht en ruimtelijke verbeelding te trainen. Om het zelf te proberen, bieden wij u twee verschillende papieren met klassieke patronen, die natuurlijk uit Japan komen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 19187

   12 vellen. 70 gsm. 15 × 15 cm.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen