Dinkelacker

One Cut

Bruin
Dinkelacker
One Cut
Bruin
  Bruin
  729,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Traditionele schoenvorm, nieuw geïnterpreteerd

  Het eerste wat opvalt aan de welted "One cut" schoen is dat hij slechts één zorgvuldig bewerkte naad heeft (de "one cut") bij de hiel. Dit komt omdat het gemaakt is uit één stuk bovenleer, een ruw kalfsleer dat alleen is gladgemaakt door het in te borstelen met was. Een schachtrandvulling van hetzelfde leer, gevuld met natuurlijke latex, ondersteunt de uitstekende pasvorm van de schoen - drukpunten op de voet zijn bij dit type afwerking met slechts één naad vrijwel uitgesloten. In zijn ontwerp doet de robuuste lage herenschoen denken aan de traditionele Alpine werkschoen. Het kalfsleer van dit model krijgt geen patina, maar een structuur die door borstelen kan worden verwijderd. Het leer kan weer worden opgepoetst met donkerebrauner, slechts licht dekkende schoensmeer.

  Handgemaakt in Budapest. Heinrich Dinkelacker

  Schoenen uit het atelier van Heinrich Dinkelacker, die sinds de jaren 1960 in Boedapest en daarvoor vanaf 1879 in Sindelfingen worden vervaardigd, worden gekenmerkt door hun uitstekende vakmanschap. Per schoen zijn ongeveer 300 operaties nodig. Na het ontwerp van het model worden eerst sjablonen gemaakt, die na zorgvuldig onderzoek en selectie van het bovenleer worden toegepast bij het snijden van de bovendelen. Dit leer wordt vervolgens gestoomd en het bovenleer wordt strak over de houten leesten getrokken, vastgespijkerd en de volgende dag aangepast. Pas na een week gaat de schoen van de leest af (machinaal vervaardigde schoenen blijven maar ongeveer 30 minuten staan), wat jarenlang de beste pasvorm en vormvastheid garandeert. De binnenzool wordt met de hand gesneden volgens de vorm van de leest, het bovenleer, het voeringleer en het boordsel worden eraan genaaid - een betere verbinding is er niet.

  Let op:

  Engelse maatspecificaties.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 19443

   Kalfslederen bovendeel (dikte 1,2-1,4 mm), chroomgelooid en aniline geverfd. Kalfslederen voering (dikte 0,7-0,9 mm), chroomgelooid. Tussenzool van gelooid rundleer (dikte 4-5 mm). Rubberen zool. Kurkbalken, metalen verbindingsstuk. Gemaakt in Hongarije.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen