Menu
Maldon Crystal Salt

Maldon® zeezout

Maldon Crystal Salt
Maldon® zeezout
  6,90 €Basisprijs: 27,60 €/kgalle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 03.12.2023 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Niet alleen voor gebakken aardappelen. Maldon® zeezoutvlokken

  Uit het stadje Maldon aan de Engelse Noordzeekust komt een ongewoon, uitzonderlijk goed zeezout met een aromatische en "kristalheldere" smaak. Het wordt al meer dan 100 jaar geproduceerd door de "Maldon Crystal Salt Company", een familiebedrijf: bij springtij uit zeewater van gemiddelde diepte door het te koken en de zoutkristallen af te romen. Het kristalzout is bijzonder geschikt voor het kruiden van gebakken aardappelen, vis, gegrild vlees of groenten nadat het voedsel is bereid. Zout is ook uitstekend geschikt voor het reinigen en onderhouden van smeedijzeren braadpannen.

  Het witte goud: zout

  Zout, essentieel voor onze voeding, is al sinds de oudheid een gewilde smaakmaker. Veel steden baseerden hun welvaart op dit zeldzame goed, het "witte goud", zoals Halle (van het Oudhoogduitse hal = zout), Schwäbisch Hall of Bad Reichenhall.

  Verschillen. Klein, maar fijn

  Tegenwoordig is zout overal en in bijna elke hoeveelheid verkrijgbaar; veel ervan is afkomstig van industriële productie en is natriumchloride in zijn pure vorm. Koks en fijnproevers geven echter de voorkeur aan zout uit gegarandeerde herkomstgebieden, en met traditionele extractiemethoden ontwikkelt zich opnieuw een gevoel voor de smaaknuances van zouten uit verschillende herkomstgebieden. Want met zout is het blijkbaar net als met mineraalwater, waarvan het mineraalgehalte gemeten naar volume ook zeer laag is en toch de smaak aanzienlijk beïnvloedt.

  getrokken uit de zee of gedolven uit de bergen

  De oudste vorm van zoutwinning is de verdamping van zeewater. Zowel aan de Atlantische als aan de Noordzeekust wordt het zeewater nog gedomesticeerd in zoutmoerassen en wordt het zout onder de zon van bassin naar bassin verplaatst tot zich kristallen vormen met een zoutgehalte van 280 g/l. De hoogste vorm van zout is de fleur de sel. De fleur de sel, de hoogste kwaliteit, wordt dan als een flinterdun laagje met de hand met een houten schep afgeroomd. Later begon men zout te winnen in de vorm van pekel uit ondergrondse aders. Dit is ook het geval in Luisenhall, waar de pekel eerst op grote diepte in zoute bekkens wordt gewonnen. Een blik in de hal van de Luisenhall zoutfabriek toont de turquoise-groene pekel die in eikenhouten bassins rust, zodat zwevende deeltjes kunnen bezinken voordat ze in de kookpannen worden gevoerd. Daar kookt het zout totdat de zoutkristallen geoogst kunnen worden.

  Ingrediënten en opmerkingen:

  Verkoopbenaming:

  Zeezoutvlokken

  Ingrediënten:

  Zeezoutvlokken

  Bewaar- en bereidingsinstructies:

  Droog bewaren.

  Herkomst / herkomst:

  Groot-Brittannië

  Verantwoordelijke exploitant levensmiddelenbedrijf:

  Delimondo Handels GmbH & Co KG Am Schiffbeker Berg 4 22111 Hamburg Duitsland.

  Productinformatie

  Artikel nummer 72252

   250 g verpakking
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen