Manufactum

Linnen tas

25 x 30 cm
Manufactum
Linnen tas
25 x 30 cm
  25 x 30 cm
  5,50 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar

  Algemene informatie

  Lange tijd hebben we tevergeefs gezocht naar duurzame, onderhoudsvriendelijke tassen voor boodschappen en voedselopslag. Tot slot hebben we samengewerkt met onze oude textielpartner Vieböck. Onze linnen tassen overtuigen niet alleen door het natuurlijke materiaal met zijn voordelen, maar ook door het speciale weefsel en de dubbele trekkoorden waarmee de tassen gemakkelijk en veilig kunnen worden gesloten. Wij hebben de maten aangepast voor het betreffende doel.

  Alleskunner linnen

  Linnen is een echte allrounder als stof, in de keuken en de badkamer, als kleding of woningtextiel. In vergelijking met katoen is de plant vrijwel niet veeleisend, hij groeit in het gematigde klimaat van Europa, heeft slechts zoveel water nodig als de regen oplevert en heeft geen meststoffen of chemicaliën nodig. Het vormde de basis voor de Europese textielgebieden, want totdat katoen heel Europa veroverde, werd linnen voornamelijk verwerkt naast scheerwol. Linnen is van nature antistatisch en trekt geen stof aan. De slijtvaste vezels hebben een zeer glad oppervlak waaraan vuil en bacteriën zich nauwelijks hechten, waardoor linnen stoffen minder gevoelig zijn voor vuil en gemakkelijk te reinigen. Linnen kan ook veel vocht opnemen, maar voert het ook snel weer af. Dit is ideaal voor opslag.

  Voor opslag, boodschappen, koken

  Onze multifunctionele tassen zijn gemaakt van Europees linnen. De Boven-Oostenrijkse Leinenweberei Vieböck verwerkt het garen op speciale weefgetouwen tot zogenaamd leno-weefsel, een luchtdoorlatende, transparante stof waarvan het weefsel lijkt op dat van gaas en die daarom vroeger vaak werd gebruikt voor gordijnen of kaasdoeken. Het bijzondere zijn de kettingdraden: na elke inslagdraad draaien twee kettingdraden om elkaar heen. Hierdoor ontstaat een weefsel dat zeer open is en tegelijkertijd bestand is tegen duwen, waardoor de afzonderlijke draden afstand van elkaar houden en er geen gaten kunnen ontstaan. Er is eigenlijk geen beter materiaal voor het kopen en bewaren van voedsel: het is licht, ademend en heeft alle voordelen van linnen. Vlas bevat bijvoorbeeld lijnzaadolie en is vrij van dierlijke eiwitten, zodat het bestand is tegen schimmel: de vezels kunnen vocht opnemen en afgeven zonder schade. Bovendien kunt u de linnen zakken vaak wassen en zelfs uitkoken indien nodig. Een wastemperatuur van 60 °C is echter meestal voldoende.

  Productinformatie

  Artikel nummer 14428

   100% linnen, natuurlijk en ongeverfd, herkomst Europa. Koord met een koord van zuiver linnen. Gemaakt in Oostenrijk.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten