Le Jacquard Français

Linnen jacquard glasdoek

Leigrijs
Le Jacquard Français
Linnen jacquard glasdoek
Leigrijs
  24,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Het beste voor een bril. Zuiver linnen

  Als het gaat om het drogen van glazen, vooral fijne champagne- en wijnglazen, is er nauwelijks een geschikter materiaal dan linnen. Het droogt zeer goed, is slijtvast en pluisarm, maar bovenal kleeft het niet aan de glaswand, zoals vaak gebeurt met katoenen doeken. Le Jacquard Français gebruikt zuiver linnen, geweven van fijne lange vlasgarens, voor de gladde glasdoek met zijn ingewikkelde jacquardpatroon. De hoogwaardige garens zorgen ervoor dat het dichte, stevige jacquardweefsel een prachtige "glans" heeft en op de voor linnen typische manier glanst.

  Traditioneel weven in de Vogezen. Le Jacquard Français

  Fijne natuurlijke materialen, originele patronen en gedurfde kleurencombinaties zijn de kenmerken van Le Jacquard Français tafellinnen en badtextiel. Maar dat was niet altijd het geval, want tot de jaren zeventig was woningtextiel voornamelijk wit. De weverij, die oorspronkelijk in 1861 werd opgericht als manufacturenbedrijf, produceerde aanvankelijk ook een breed assortiment wit linnengoed van katoen, linnen en halflinnen, vooral sinds in 1928 een eigen blekerij werd opgericht. Daarnaast investeerde Le Jacquard Français in de aanschaf van moderne jacquardweefgetouwen en specialiseerde zich in het weven van hoogwaardige damaststoffen, waarbij het patroon zowel op de voor- als op de achterkant zichtbaar is. Dankzij de jacquardweefgetouwen met hun complexe, geautomatiseerde weeftechniek is het mogelijk verschillende weefsels in het weefsel te weven. Dit maakt de creatie van even complexe als gevarieerde motieven mogelijk. Tot op heden werkt het bedrijf op een volledig geïntegreerde basis in zijn hoofdkantoor in Gérardemer: van spinnen en weven tot afwerking en confectie. Met 54 jacquardweefgetouwen, 120 werknemers en een ervaring van meer dan een eeuw is Le Jacquard Français nu een van de traditionele ondernemingen in Frankrijk en heeft het de titel Entreprise du Patrimoine Vivant ("Levend Erfgoed") gekregen. De combinatie van traditioneel vakmanschap en technologische innovatie kenmerkt nog steeds de productie bij Le Jacquard Français. Dit is vooral duidelijk bij het verven, en met reden.

  Met stijl en kleur. Van trousseau tot modeaccessoire

  Toen Le Jacquard Français in 1978 de beroemde ontwerpster Primrose Bordier aan boord haalde, betekende dat een keerpunt in de geschiedenis van het merk. Bordier brak met de conventies van woningtextiel, dat tot dan toe gedomineerd werd door effen wit, en blies het leven in met fantasierijke patronen en intense, heldere kleuren. Le Jacquard Français investeert opnieuw, ditmaal in kleuronderzoek, en brengt met zijn kleurrijke collecties een frisse wind door de sector. Het bruidslinnen wordt een modeaccessoire, een stijlelement voor de binnenhuisinrichting en Le Jacquard Français wordt een internationale speler onder de textielproducenten. De katoen- en linnengarens worden gesponnen van hoogwaardige, langdradige vezels - het is deze hoge kwaliteit en fijnheid van de garens die zulke intense kleuren mogelijk maakt en de motieven glans en precisie geeft. Het linnen van Le Jacquard Français draagt het Masters of Linen®-label, een kwaliteitsprijs voor linnen dat voor 100 procent in Europa wordt geproduceerd - van de oogst over de vezel tot het afgewerkte weefsel.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204868

   100% linnen. Herkomst Frankrijk/Europa. Basisgewicht 205 g/m². Ingezet 3%. Gemaakt in Frankrijk. 60 × 80 cm

   Wasvoorschrift

   text
   Normaal proces
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 200 °C ) maximum
   text
   Professionele natreinigen Normaal proces
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen