Røros Tweed

Kussenovertrek Åsmund Gradient

Rood-turquoise
Røros Tweed
Kussenovertrek Åsmund Gradient
Rood-turquoise
  79,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kussenhoes van Noors wolweefsel in eigentijds grafisch ontwerp. Verkrijgbaar in drie verschillende heldere kleurstellingen. Zonder vulling.

  De geschiedenis van Røros Tweed

  Geselecteerde wol van Noorse schapen en samenwerking met toonaangevende Scandinavische ontwerpers en textielkunstenaars hebben Røros Tweed tot een van de meest gerenommeerde fabrikanten van 100% Noorse merkartikelen gemaakt. Røros Tweed, uit het UNESCO Werelderfgoedstadje Røros in Noorwegen, put zijn kwaliteit en traditie uit een unieke geschiedenis: het testamentair legaat van Peder Hiort, de kinderloze directeur van de mijn, leidde in 1789 tot de oprichting van een opmerkelijke stichting. Zijn fortuin werd gebruikt om behoeftigen een opleiding in textielproductie te geven en om de benodigde materialen aan te schaffen. Deze stichting kocht de producten van de textielarbeiders op en verdeelde dezelfde kledingstukken elk jaar als aalmoes. Vaak kregen de arbeiders die betaald waren voor hun werk dezelfde kledingstukken terug. Dit legde de basis voor een traditie van vakmanschap en textielproductie die later leidde tot Røros Tweed. Vandaag de dag werkt het bedrijf nauw samen met gerenommeerde Scandinavische ontwerpers en textielkunstenaars om producten van hoge kwaliteit te maken van 100% Noorse wol. De inspiratie komt van de omringende bergnatuur en het culturele erfgoed van Røros. Røros Tweed staat bekend om zijn gordijnen, meubelstoffen, plaids en tweed, maar vandaag de dag ligt de focus op wollen dekens van hoge kwaliteit die traditie en moderniteit combineren.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204735

   Afmetingen: B 50 × L 50 cmGewicht: 220 gMateriaal: 100 % scheerwolOntwerp: Kristine Five Melvær

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen