Røros Tweed

Klein plafond Bauhaus-stijl

Pastel
Røros Tweed
Klein plafond Bauhaus-stijl
Pastel
  139,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  De rechtlijnigheid van Bauhaus - in een klein formaat.

  Al jaren hebben we de lamswollen dekens en kussenovertrekken van de Bauhaus stijlserie van Røros Tweed in ons assortiment. Met de mogelijkheid om meer thuis te werken, groeide de vraag naar lamswollen dekens in een kleiner formaat, die kleurrijker en zachter van kwaliteit zijn dan de stevige, kleine dekens bedoeld voor op het terras of onderweg. Røros Tweed produceert daarom deze kleine deken van fijne, zachte lamswol en met dezelfde krachtige kleuren als de grote deken in Bauhaus-stijl. Net als bij de grote deken is het oppervlak van de stof dubbel genopt, waardoor het nog volumineuzer is, meer warmte-isolerende lucht kan opslaan en aangenaam zacht aanvoelt. Met een formaat van 135 × 100 cm heeft de deken het formaat van een klassieke plaid en is dus ideaal om de schoot en benen te verwarmen, of het nu op een bureaustoel, bank of balkonstoel is. Want ook al zijn de kleuren soms erg fel - zuiver scheerwol is in principe ongevoelig en heeft dankzij de vezelstructuur een soort zelfreinigend effect. En in het ergste geval kun je de deken gewoon wassen.

  Noors door en door. Røros Tweed

  Het Noorse textielbedrijf Røros Tweed wordt gekenmerkt door een hoge mate van verticale integratie. Alle productieprocessen, van scheren tot weven, vinden plaats in Noorwegen. Dat Røros Tweed zo consequent aandacht besteedt aan puur Noorse productie is ook te danken aan zijn waardering voor regionale tradities - maar niet alleen.

  Bijvoorbeeld

  Aanvankelijk was er een sociale motivatie in Røros, het enige bergstadje van Noorwegen: de industrieel Peder Hiort (1715 tot 1789) had in zijn testament bepaald dat zijn fortuin moest worden gebruikt om wol te kopen, zodat de behoeftigen van Røros er textiel van konden weven in betaald thuiswerk. Røros Tweed staat ook in deze traditie van verantwoord handelen en zet de basisgedachte van de Hiort Foundation voort - technisch geavanceerd en ecologisch ingesteld. Voor de productie worden de producten zodanig ontworpen en vervaardigd dat de gebruikte materialen opnieuw kunnen worden gebruikt en in de materiaalkringloop kunnen worden teruggebracht. Dit spaart grondstoffen, bespaart materiaalkosten en voorkomt verspilling.

  Wol van Røros

  Røros Tweed gebruikt alleen wol van schapenboerderijen uit de regio. De schapen leven en grazen vrij op de weide, hoewel het klimaat er extreem hard is. Tegelijkertijd is dit een groot voordeel, omdat ongedierte zich in eerste instantie niet in de wol nestelt. Chemische behandeling is dus niet nodig. Dankzij de natuurlijke leefomstandigheden van de schapen heeft Noorse scheerwol nog een ander bijzonder kenmerk: Het is zeer elastisch. Als je met je handen in de ruwe wol knijpt en dan loslaat, krijgt het snel zijn oorspronkelijke volume terug. Deze elasticiteit zorgt ervoor dat de dekens van Røros zo volumineus zijn - en lang zo blijven.

  Productinformatie

  Artikel nummer 212115

   100% scheerwol. Herkomst Noorwegen. Gemaakt in Noorwegen. 135 × 100 cm. Gewicht 600 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Handwas maximum temperatuur ( 40 °C )
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Zooltemperatuur ( 110 °C ) maximum
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen