PEMA

Kerststal Set Hand Carved Maple-Spruce

PEMA
Kerststal Set Hand Carved Maple-Spruce
  219,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  De hoge kunst van het houtsnijden

  Val Gardena in Zuid-Tirol is beroemd om het ingewikkelde werk van zijn houtsnijders. Al 400 jaar overleeft daar een ambacht dat begon met het snijden van eenvoudige houten figuren, poppen en speelgoed. Tijdens de lange wintermaanden konden de boeren in de vallei op deze manier extra geld verdienen voor hun bedrijf. Na verloop van tijd werden er sacrale motieven aan toegevoegd, zoals de gedetailleerde heiligenfiguren die nu nog steeds met olieverf worden geglazuurd. De maker van ons houtsnijwerk in Ortisei heeft het vak geleerd van zijn vader, die ook een beroemd schilder was. In zijn werkplaats gebruikt hij uitsluitend berghout uit de omgeving van het dorp - kersen, walnoot en esdoorn - die zorgvuldig worden geselecteerd en die, nadat de stammen zijn gezaagd, enkele jaren aan de lucht moeten drogen voordat ze kunnen worden gemodelleerd en gesneden. Alle figuren zijn uit de vrije hand gemaakt volgens de eigen ontwerpen en ideeën van de kunstenaar.

  De figuren van dit ledikant winnen aan levendigheid tegen de achtergrond van de stal van donker notenhout. De houtsnijder bewerkt ze uit het lichte, fijnkorrelige hout van de esdoorn. Zowel walnoot als esdoorn groeien overvloedig in het gebied rond de werkplaats in Val Gardena, en het hout wordt na het zagen meerdere jaren aan de lucht gedroogd voordat het zelfs met beitels en houten ijzers kan worden bewerkt. Wanneer het wordt gladgestreken, wordt het niet geschilderd of gevernist, maar volledig naturel gelaten.

  Productinformatie

  Artikel nummer 12651

   5 kerststalfiguren (Maria en Jozef, het kindje Jezus in de wieg, een liggend en een staand lam) en 1 ster van esdoornhout. De stal (lengte 36 cm, breedte 14,5 cm, hoogte 24,5 cm) is gemaakt van walnoothout. Totaal gewicht 1,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen