Menu
Manufactum

Jampot Koper

24 cm
Manufactum
Jampot Koper
24 cm
  159,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 3-4 dagen

  Algemene informatie

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Koper voor een goede reden. Jampot

  Het koken van vruchtenspreads in een koperen pot biedt verschillende voordelen. Eenvoudig gezegd - het materiaal (meer precies: de koperionen) werkt samen met de zwavelverbindingen in het fruit, dat zijn natuurlijke, vaak levendige kleuren behoudt, zelfs na het koken. Aardbeienrood blijft aardbeienrood en abrikozen blijven schitteren in rijk oranje. Het vergrijzingseffect dat anders optreedt bij sommige zelfgemaakte jam, wordt zo vermeden. Ten tweede leidt deze interactie ook tot een beter gelerend effect, zodat van meet af aan minder suiker kan worden gebruikt. En ten derde, door de superieure warmtegeleiding van koper treedt er minder vaak schroeien op, omdat de warmtetoevoer snel kan worden geregeld. U hoeft zich geen zorgen te maken over een metaalachtige nasmaak in de jam of gelei, omdat de fruitzuren door de suiker worden verzacht. Deze koperen pan is gemaakt door de firma Falk in België, van wie wij ook onze koperen potten, pannen en braadpannen betrekken. Om de genoemde redenen is de jampot aan de binnenkant niet bekleed met roestvrij staal, maar de wanddikte is ook hier een trotse twee millimeter en de gietijzeren handvatten zijn stevig vastgeklonken. Om de binnen- en buitenkant schoon te maken heb je alleen een zachte spons en wat mild afwasmiddel nodig. Hardnekkige vlekken aan de binnenkant kunnen worden verwijderd met een paar druppels citroenzuur.

  Let op:

  Ons koperen kookgerei is geschikt voor alle soorten fornuizen, behalve inductiefornuizen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 202707

   Uitsluitend geschikt voor het maken van jam, gelei, siroop en karamel. Met geklonken gietijzeren handgrepen. Zonder deksel.
   Volume 3,5 l. Voet Ø 19 cm, Ø bovenkant 24 cm. Velghoogte 9,8 cm. Totale breedte met handgrepen 34 cm. Gewicht 2,1 kg.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Manufactum

   Beleef de producten, die wij op eigen verantwoordelijkheid voor u hebben ontwikkeld - goede dingen, die wij allang zelf op de markt hadden willen zien, maar tot nu toe niet in de kwaliteit konden vinden, die wij u, onze klant, willen aanbieden.

   Alle Manufactum-producten