Hohenmoorer Messermanufaktur

Hohenmoor Santoku drielaags staal

Hohenmoorer Messermanufaktur
Hohenmoor Santoku drielaags staal
  499,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Santoku betekent drie deugden.

  De Japanse naam "Santoku", wat "drie deugden" betekent, duidt al op de goede kwaliteiten van dit mes voor het snijden van vlees, vis en groenten. In Japan is het het universele keukenmes, en kenmerkend voor zijn vorm is de stompe bovenrand die in lijn loopt met het handvat. Het brede lemmet steekt ver onder het handvat uit.

  De Noord-Duitse vertaling.

  Maar niet alleen de vorm van het lemmet is typisch voor onze Santoku, ook het lemmetmateriaal verwijst naar de traditie van de messenmakerij in het Verre Oosten. Smid Uli Hennicke, oprichter van Hohenmoorer Messermanufaktur in Asendorf in het district Diepholz, maakt in zijn werkplaats in bijna meditatieve concentratie messen van drielaags staal die fascineren door hun puristische, bijna archaïsch aandoende minimalisme. Hij combineert een extreem harde binnenlaag van koolstofstaal met twee lagen puur ijzer. Daar is een reden voor, want op deze manier blijft het blad ondanks al zijn innerlijke hardheid flexibel en wordt het aanzienlijk breukbestendiger. Het troebele uiterlijk van het lemmet getuigt van het zelfvertrouwen van zijn smid: het is ontstaan tijdens het slijpen en is niet overgepolijst, maar mag er volledig origineel uitzien. Het handvat van het mes, gemaakt van gerookt eikenhout, laat ook zien dat Hennicke waarde hecht aan karakter: De kenmerkende nerf van het eikenhout komt op elk handvat anders naar voren. De tang, op zijn plaats gehouden met een messing ring, ligt volledig in het handvat van het mes. Deze messing ring is extra gelijmd. Dit voorkomt dat vocht het handvat binnendringt en het hout vervormt of scheurt. Met hun achthoekige eikenhouten handvat en uitgebalanceerde gewicht liggen de Hohenmoor messen goed in de hand - betrouwbaar gereedschap voor het werk in uw keuken.

  Onderhoudsinstructies:

  Messen van koolstofstaal horen niet in de vaatwasser. Veeg de messen na het spoelen droog en breng af en toe een beetje messenolie aan. Op het bladmateriaal kan verkleuring optreden. Dit is echter geen teken van inferieure kwaliteit, maar wijst slechts op het vrij hoge koolstofgehalte in het materiaal. Bij vliegroest wordt het gebruik van een roestgum aanbevolen. Slijpen kan met een aanzetstaal.

  Productinformatie

  Artikel nummer 203495

   Lemmet van drielaags staal (HRC 62-63). Messing huls. Handvat van gerookt eikenhout, geolied. Lemmetlengte 16 cm, totale lengte 29 cm. Gewicht 150 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen