Krumpholz-Werkzeuge

Gierschjäter

Krumpholz-Werkzeuge
Gierschjäter
  19,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Ga tot de kern van het probleem. Volledig

  Jichtkruid is eetbaar, het wordt zelfs beschouwd als een zeer smakelijke wilde groente. Maar op het laatst wanneer jichtkruid en veel ander onkruid de belangrijkste voedselbron in de tuin en de verhoogde bedding dreigen te worden, voelen tuiniers zich genoodzaakt om iets aan hun wilde groei te doen. Veel kruiden, vooral jichtkruid, ontwikkelen een woekerende wortelstok - door de ondergrondse uitlopers is het niet eenvoudig om de ongenode gasten volledig te verwijderen. Zelfs een klein stukje wortel kan opnieuw uitlopen en opnieuw beginnen met het veroveren van je bedden.

  Deze onkruidverdelger pakt het probleem bij de wortel aan. Met zijn smalle, spitse kop kun je de grond rond het onkruid losmaken zonder onbedoeld in de wortel te snijden, zodat je het onkruid er in één stuk uit kunt trekken, met wortel en al. Nog een voordeel: de lange ronde punt geeft je een groter bereik en stelt je in staat om selectief te werken, zelfs in dicht beplante bedden, zonder de wortels van je gecultiveerde planten te beschadigen.

  Een handige bijkomstigheid: zelfs als gewrichtsreiniger blijkt de gesmede gereedschapskop sterk te presteren. En als er (op dit moment) geen ongewenst wild onkruid in je tuin groeit, is de guttekruidschoffel ook ideaal om de grond tussen je perkplanten regelmatig los te maken. Op deze manier verminder je waterverlies door verdamping, zodat het vocht in de grond langer wordt vastgehouden. Voor al je werk ligt het handvat van massief essenhout lekker in de hand en kun je het krachtig vastpakken.

  Tuingereedschap met karakter

  De familie Krumpholz weet wel wat van smeden. Hun voorouders, gevestigd in het Frankische Woud, kochten in 1799 de eerste eigen hamermolen - de Guttenberger Hamer - en vervaardigden gereedschap en andere alledaagse voorwerpen van gesmeed ijzer. Vandaag is het bedrijf in handen van de achtste generatie. Het tuingereedschap dat de productielocatie verlaat, die zich nog steeds op de oude locatie bevindt maar al lang geleden is gemoderniseerd en uitgebreid, is gereedschap van de hoogste kwaliteit: gevormd onder het gewicht van de smeedhamer naar hun gebruiksgebied, verdicht en versterkt waar nodig, voorzien van geslepen randen of messen en uitgerust met hoogwaardige handgrepen van essenhout. Het smeden van vrije vormen, zoals dat bij Krumpholz gebeurt, vereist speciale vaardigheid en gevoel voor verhoudingen. Het gebruikte staal, een Zweeds staal met chroom-molybdeengehalte, is taai, sterk en gemakkelijk te reinigen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 211959

   Gereedschapskop gesmeed uit mangaan-boronstaal (L 19 × B 8,5 cm). Handvat gelakt essenhout. Totale lengte 33,5 cm. Gewicht 180 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen