Poterie Normand

Frans azijnvat zoutglazuur

Poterie Normand
Frans azijnvat zoutglazuur
  149,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Alle azijn. Zelfgemaakt.

  Je hebt drie dingen nodig om het wonder van azijnfermentatie zelf in gang te zetten. Ten eerste: een geschikt steengoed vat met een goed sluitend deksel. Vervolgens: azijnbacteriën van de familie acetobacter, die ervoor zorgen dat - ten derde - de alcohol uit uw favoriete wijn wordt gehaald en omgezet in zuur.

  Duurzaam door zoutglazuur.

  Een pottenbakkerij in Bourgondië maakt dit azijnvat van regionale, zwartgrijze klei, die bijzonder rijk is en uit de eigen groeve wordt gehaald. Een bijzondere kunst van het pottenbakken wordt er nog steeds beoefend: het zoutbakken, waarvoor een speciaal ingerichte oven met openingen in het plafond en een open haard nodig is. Bij temperaturen van 1.200 tot 1.300 °C is de atmosfeer binnenin zuurstofarm. Wanneer ze goed gedroogd zijn, worden de nog rauwe kleivaten alleen aan de binnenkant van een conventioneel glazuur voorzien, in de oven geplaatst en van bovenaf afgedekt, zodat het zoutglazuur alleen op de buitenwanden van de vaten kan stollen. Zodra de maximale temperatuur in de oven is bereikt, wordt er keukenzout ingestrooid - in dit geval Sel de Guérande uit Bretagne. De zoutkristallen versplinteren door de hitte en verdampen; de stoom condenseert op de klei en verbindt zich met het natrium en kwarts dat het bevat tot silicaat. Dit wordt benaderingsglazuur genoemd, dat niet vóór het bakken wordt aangebracht, maar tijdens het bakproces individueel wordt aangemaakt. Een zoutstook duurt ruim tien uur, en aan het eind van dit proces zijn geen twee vaten gelijk.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 14965

   Gemaakt van zout geglazuurde klei. Gemaakt in Frankrijk. Volume 3 l. Hoogte 22 cm, Ø 18 cm. Gewicht 2 kg. Gedetailleerde instructies zijn bijgevoegd.
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen