Frankfurter Brett

Frankfurter Brett Eikenhout

Frankfurter Brett
Frankfurter Brett Eikenhout
  379,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  slechts een kleine hoeveelheid in voorraad op dit moment

  Algemene informatie

  Organisatie is alles. Frankfurter Brett

  De Frankfurter keuken was een revolutie in de architectuur in de jaren 1920. Vandaag de dag wordt hij beschouwd als het prototype van de moderne inbouwkeuken en was hij bedoeld om de werkprocessen rond het fornuis te stroomlijnen, om ingrediënten, servies en alle belangrijke keukengerei in een handomdraai toegankelijk te maken. Het ontwerp van architecte Margarete Schütte-Lihotzky was uitsluitend bedoeld als werkplek voor één persoon (de huisvrouw, die mogelijk ook een betaalde baan had en toch niet veel tijd en vrije tijd had) en volgde voornamelijk ergonomische en praktische overwegingen. Hetzelfde geldt voor Frankfurter Brett, dat de associatie in zijn naam heeft en verder gaat op het idee van Schütte-Lihotzky - op kleinere schaal.

  De keukenwerkbank

  De werkplek op Frankfurter Brett is gereduceerd tot een groot formaat, vier centimeter hoge snijplank van hard, kruislings gelamineerd eikenhout. Alle voorbereidende activiteiten die voorafgaan aan het bereiden of serveren van voedsel kunnen hierop worden uitgevoerd. Dankzij de stevigheid kan de Frankfurter Brett zelfs dienen als basis voor het snijden en stampen van stukken vlees of het fileren van vis. Al het afval (uienschillen, groenteresten, afsnijdsels, botten) wordt met een simpele beweging in de meegeleverde roestvrijstalen Gastronorm-container gedeponeerd en opgevangen voor verwijdering. De roestvrijstalen containers moeten apart worden besteld. Er wordt een set van zeven meegeleverd, waarin ook ingrediënten kunnen worden bewaard: Kruiden, verse kruiden, de salade die je net gesneden hebt, de geschaafde courgettes en de bloem waarin ze gedraaid moeten worden. En ook het schilmesje, dat nu niet nodig is, heeft zijn plaats naast de messen en het bestek. De twee ontwerpers van Frankfurter Bretthebben al lang bewezen dat dit systeem bestand is tegen het snelle, hectische leven van alledag in de professionele keuken. De een is zelf chef-kok, de ander is afgestudeerd ontwerper en samen hebben ze drie jaar ontwikkelingstijd geïnvesteerd. Het beugelsysteem van veerkrachtige roestvrijstalen stangen is gepatenteerd en kan flexibel worden aangepast om containers van verschillende afmetingen in combinatie of afzonderlijk te plaatsen. Afzonderlijke containers kunnen ook tijdens het werk nog worden verwisseld.

  Productinformatie

  Artikel nummer 16699

   Voor binnen en buiten (bij de barbecue op het terras): een compacte, ruimtebesparende keukenwerkplek. De snijplank met de beugelhouders kan als zodanig permanent op het werkblad blijven staan of ook worden opgeborgen als hij niet wordt gebruikt. Gemaakt in een timmermanswerkplaats in Hessen. Houten plank van eikenhout (FSC-gecertificeerd), dwars gelamineerd. Uitschuifbare roestvrijstalen houder voor Gastronorm containers. Er worden 4 zwarte plastic ringen meegeleverd, die op de hoeken onder de plank kunnen worden geschoven als antislipbescherming en afstandhouders tot het werkblad. Lengte 52 cm, breedte 36 cm, hoogte 4 cm. Totaal gewicht (inclusief beugel) 6 kg. Schoonmaken met een beetje warm zeepwater. Droog het bord daarna goed af en behandel het af en toe met een beetje bakolie voor onderhoud. Wordt geleverd zonder houders. Deze moeten afzonderlijk in de set worden besteld.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen