Glashütte Valentin Eisch

Eisch Whisky Tuimelaar

(2 stuks)
Glashütte Valentin Eisch
Eisch Whisky Tuimelaar
(2 stuks)
  58,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Bril met effect

  Genieten van whisky houdt in dat de aroma's en smaken van de drank met alle zintuigen worden waargenomen. Het is goed om glazen als deze, die mondgeblazen zijn in de Eisch glasfabriek in het Beierse Woud, bij de hand te hebben bij het proeven. De naar boven toe taps toelopende vorm van de zware, bolvormige vaten bevordert het zogenaamde neuzeneffect. Bovendien behoudt de whisky in het glas langer zijn drinktemperatuur, want dankzij de dikwandige bodem wordt de warmte van de hand niet overgedragen op de inhoud.

  Glas uit de traditie. Eisch Glasfabriek

  In het Beierse Woud wordt al sinds de 14e eeuw glas geproduceerd. De grondstoffen hout en kwartszand waren vanaf het begin in grote hoeveelheden beschikbaar; kalk en, in beperkte mate, gekleurde glasklei werden van buiten aangevoerd, evenals klei voor de smeltkroezen - dit zijn de grote vaten waarin de glaspartij in de oven wordt gesmolten bij temperaturen van meer dan 1.000 °C tot op de dag van vandaag. Wanneer het wordt afgekoeld tot 1.250 °C, wordt de glasmassa stroperig en kan zij alleen aan de glasblazerij verder worden verwerkt. De Eisch glasfabriek in Frauenau gebruikt vandaag de dag nog steeds een eigen startmengsel. Het bedrijf werd opgericht door Valentin Eisch, een meester-graveur, aanvankelijk als afwerkingsbedrijf. Dat was in 1946; de eigen glasoven van het bedrijf werd slechts zes jaar later in gebruik genomen. Destijds gold het familiebedrijf als de jongste en kleinste glasfabriek van Beieren - tegenwoordig exporteert Eisch zijn glaswerk naar meer dan 60 landen over de hele wereld. De voorouders van de familie in het gebied waren al in de 17e eeuw verbonden met het ambacht van glasblazerij.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 10939

   Mondgeblazen glas. Volume 300 ml. Hoogte 11,5 cm, drinkrand Ø 6,5 cm, voet Ø 4 cm. Gewicht 380 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen