Brun de Vian-Tiran

Doubleface deken alpaca

Grijs
Exclusief
Brun de Vian-Tiran
Doubleface deken alpaca
Grijs
  699,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 5-6 dagen
  We zijn onze processen aan het verbeteren, dus er kunnen tijdelijk langere levertijden zijn in februari.

  Algemene informatie

  Exclusief

  Ontdek een reeks zeer speciale producten die wij speciaal voor u in eigen huis hebben ontwikkeld of verbeterd, zodat wij u altijd het hoogste niveau van materiaal en functionaliteit kunnen garanderen.

  Brun de Vian-Tiran. Knuffel dubbelgezicht

  Brun gebruikt alleen ongeverfd alpacahaar in afwisselende tinten. Het materiaal is weelderig geweven, zacht en verwarmend, maar toch licht doubleface, aan beide zijden van de dekens crèmekleurig, aan de andere kant in een lichter grijs, of braun aan de bovenkant en grijs aan de onderkant.

  Alpaca. Uitstekende holle vezel

  Alpacahaar is een van de meest waardevolle natuurlijke vezels. Het is buitengewoon fijn en toch zeer resistent, omdat de structuur is aangepast aan de grote klimaatschommelingen van het Andesgebergte, het thuis van de alpaca. Het is onder meer hol van binnen, waardoor het uitstekende warmte-isolerende eigenschappen heeft. Alpacahaar bevat ook zeer weinig lanoline en wordt daarom door iedereen goed verdragen.

  Vervaardiging Lainière Brun de Vian-Tiran

  De verwerking van wol heeft een lange traditie in de Vaucluse in de Provence. De Manufacture Lainière Brun de Vian-Tiran in L'Isle-sur-la-Sorgue (ten oosten van Avignon), het voormalige centrum van textielambacht in de regio, getuigt hiervan. Veel machines daar werden aangedreven door het water van de Sorgue en rond 1800 waren er meer dan 60 vollemolens, spinmachines en weefgetouwen. In 1808 stichtten Charles Tiran en zijn schoonzoon Laurent Vian hun fabriek aan de oevers van de Sorgue om wollen stoffen en dekens te produceren. De fabriek kreeg de naam Brun de Vian-Tiran in 1886 na het huwelijk van een van Vian's kleindochters met Emile Brun. Na de hoogtijdagen van de regio rond 1900, toen Isle-sur-la-Sorgue vijf grote textielfabrieken had en veel kleinere, gespecialiseerde werkplaatsen die wollen dekens, tapijten, kledingstoffen en speciale stoffen voor de papierindustrie produceerden, was er rond de millenniumwisseling nog maar één bedrijf actief: Brun de Vian-Tiran.

  Vandaag de dag wordt de fabriek gerund door de achtste generatie. Pierre Brun en zijn zoon Jean-Louis houden de traditionele vaardigheden in ere, maar zetten zich ook in voor innovatie en vooruitgang. In 1961 was Brun de Vian-Tiran de eerste weverij in Frankrijk die een deken van puur mohair produceerde - een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf, omdat het gladde haar van de angorageit extreem moeilijk te verwerken is als het niet gemengd is. Op basis van deze knowhow worden andere fijne natuurlijke vezels zoals alpaca-, lama-, kamelen- en jakhaar verwerkt, evenals zeldzame materialen zoals cashgora en yangir. In 2009 werd de fabriek onderscheiden met de staatsprijs "Entreprise du Patrimoine Vivant" voor haar inzet voor het behoud van traditionele technieken en machines. Vandaag de dag is Brun de Vian-Tiran een van de weinige weverijen in Frankrijk die nog steeds volledig op het hoofdkantoor werken. Textiel van de hoogste kwaliteit wordt er geproduceerd in gemiddeld 15 werkfasen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 41441

   100% alpaca, herkomst Peru, ongeverfd. Basisgewicht 550 g/m². Garengetal in de schering Nm 6, in de inslag Nm 4. De rand is gemaakt van 100% scheerwol van Mérinos d'Arles Antique®. Gemaakt in Frankrijk. 160 × 220 cm. Gewicht 1.900 g.

   Wasvoorschrift

   text
   Niet wassen
   text
   Niet bleken
   text
   Niet drogen in droogtrommel
   text
   Niet strijken
   text
   Professionele droogkuis Mild proce
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Wij helpen graag

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantencentrum helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten