Mühle Rasurkultur

Dassenharen scheerkwast en Ebonite scheermes set met standaard

Zwart gemarmerd
Exclusief
Mühle Rasurkultur
Dassenharen scheerkwast en Ebonite scheermes set met standaard
Zwart gemarmerd
  Zwart gemarmerd
  299,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Exclusief

  Eboniet is een vroeg synthetisch materiaal gemaakt van hernieuwbare grondstoffen dat haptisch sterk lijkt op hoorn en ebbenhout. De productie ervan is duur en tijdrovend, maar wordt nu alleen nog gebruikt voor muziekinstrumenten, pijpen en hoogwaardige schrijfinstrumenten. In deze set van de scheerkwastfabrikant Mühle zijn de handvatten van de scheerkwast en de schaaf gemaakt van gemarmerd eboniet. Het penseel en de schaaf zijn in deze kleuren exclusief bij Manufactum verkrijgbaar.

  Fijn dassenhaar en handvriendelijk eboniet.

  Deze set van de scheerkwastfabrikant Mühle heeft twee bijzondere kenmerken. De scheerkwast heeft het fijnste dassenhaar en een zilveren punt, terwijl de handvatten van de kwast en het schaafje zijn gemaakt van gemarmerd eboniet, wat ze in twee opzichten een zeldzaamheid maakt: ten eerste omdat voor scheergerei gewoonlijk plastic, porselein of hoorn wordt gebruikt. Anderzijds is gemarmerd eboniet zeldzaam geworden omdat er nauwelijks nog fabrikanten zijn die eboniet kunnen produceren, laat staan gekleurd eboniet. Vanaf het midden van de 20e eeuw schakelde de industrie over op petrochemische kunststoffen, die gemakkelijker en goedkoper te produceren waren - en met eboniet verdwenen ook de machines en de knowhow voor de productie. De Schönberger Ebonite Manufaktur heeft veel tijd en hart en ziel gestoken in het nieuw leven inblazen van de ebonietproductie en produceert nu eboniet in alle denkbare uitvoeringen, inclusief het zogenaamde gevlekte of "gemarmerde eboniet". De productie vindt plaats op historische machines uit de jaren 1930 en 1940, die gelijk zijn aan het materiaal: Na de eerste vulkanisatie van de basismaterialen (rubber, zwavel en lijnolie) wordt het "gebakken" harde rubber namelijk vermalen tot fijn poeder, dat tijdens de verdere verwerking overal wordt verspreid als een fijne, goudkleurigebraun glinsterende stof. Voor het gekleurde eboniet worden natuurlijke pigmenten toegevoegd en worden de mengsels opnieuw gevulkaniseerd. De marmering is elke keer anders. Basiskleuren en mengverhoudingen kunnen worden gereproduceerd, maar het kleurverloop en het type marmering zijn altijd anders. Dit is echter niet alleen het gevolg van de onvoorspelbare kleurwerveling in de extruder, ook andere factoren spelen een rol. Zo is de buitentemperatuur van invloed op de kleur, omdat de kleurpigmenten zich afhankelijk van de temperatuur anders verbinden. Een mengsel zal in de zomer anders uitpakken dan in de winter, ook al zijn alle andere parameters absoluut identiek. Zo wordt elk stuk dat ervan gemaakt wordt uniek.

  Het fijnste haar: dassenhaar zilverpunt.

  De scheerkwast is getrimd met fijn dassenhaar met zilveren punten. Alleen de fijne punten van het dassenhaar kunnen een romig, fijnporig schuim produceren voor zacht nat scheren. De taps toelopende haren kunnen veel water opnemen en een bijzonder dicht en romig schuim opkloppen - mits een goede zeep wordt gebruikt. De hoge kwaliteit van de fijne zilverpunt is te herkennen aan het typische driekleurige patroon: licht in het onderste gedeelte, donker, bijna zwart in het midden (de zogenaamde spiegel) en licht aan de uiteinden. Hoe duidelijker het patroon en hoe donkerder de middelste band, hoe zorgvuldiger de haren zijn verkregen en verwerkt - beide worden met de hand gedaan - en hoe hoger de kwaliteit van de scheerkwast. Met de juiste behandeling en verzorging (voorzichtig inzepen, de zeep volledig uit de trim wassen met warm water, de borstel laten hangen om te drogen) kan een dassenharen trim een tiental jaren in gebruik blijven.

  Scheerkwasten en schaven van Mühle

  Niet elk ambachtelijk bedrijf slaagt erin traditie en moderniteit met elkaar in evenwicht te brengen, maar de scheerkwastfabrikant Mühle wel: Het bedrijf, dat nog steeds door een familie wordt geleid, heeft de traditionele kennis van het vakmanschap behouden en heeft op basis daarvan een brug geslagen naar nieuwe materialen, productiemethoden en hedendaags design. De fabriek in het Erzgebirge produceert artikelen voor nat scheren, die voor 90% met de hand worden gemaakt. Het hart van het bedrijf is nog steeds de scheerkwast. De penseelmaker heeft een vaste hand en een goed oog nodig om te werken met het fijne dassenhaar, dat eerst zorgvuldig wordt gesorteerd, tot op de tiende gram nauwkeurig wordt uitgebalanceerd en vervolgens in de doos in vorm wordt getikt. Vervolgens worden de ongeveer 20.000 haren met grote zorgvuldigheid uit de vormbak gehaald en, zonder dat ook maar één haar van zijn plaats glijdt, stevig in een kwastje gebonden, dat vervolgens wordt schoongemaakt, gelijmd en op het handvat van de scheerkwast gemonteerd. De borstels worden met evenveel zorg gemaakt van speciale synthetische vezels die, net als de dassenharen plukken, in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar zijn. Mühle produceert de scheerkwasten en scheermesjes nu volledig in het hoofdkantoor van het bedrijf in Hundshübel. Wat wordt geleverd is zoveel mogelijk afkomstig uit de regio.

  Let op:

  Het verloop van de marmering en de kleurverdeling zijn individueel door het productieproces - elk stuk is uniek.

  Productinformatie

  Artikel nummer 204674

   Set bestaande uit scheerkwast, scheermes en scheerstandaard. Ebonieten handvatten, gemarmerd met natuurlijke kleurpigmenten. Trim van de scheerkwast gemaakt van fijne zilverpunt dassenpluk. Hoogte 10 cm, handvat Ø 3,5 cm. Gewicht 70 g. Driedelig scheermes met gesloten kam voor een gladde scheerbeurt, kam en deksel van gegoten zink. Lengte handvat 12 cm. Met een mes. Gewicht 72 g. Verchroomde zinken scheerstandaard. Hoogte 13,5 cm, voet Ø 6,5 cm. Gewicht 180 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Exclusief bij Manufactum

   Wij bieden u een aantal heel bijzondere producten van geselecteerde producenten, die in deze vorm alleen verkrijgbaar zijn bij Manufactum en waarvan wij u een hoogste mate aan materiaalkwaliteit en functionaliteit kunnen garanderen.

   Alle exclusieve producten