Stiftung Bethel

Broodbakraam Beukenhout

Rechthoekig
Stiftung Bethel
Broodbakraam Beukenhout
Rechthoekig
  Rechthoekig
  29,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Houdt alles in het gareel. Broodbaksteun

  Broodbakmaniakken zullen weten wat bedoeld wordt met een "geduwd" brood - en wat ons bakraam van beukenhout met zo'n brood te maken heeft. Als u het niet weet? Geen nood, we leggen het uit.

  Een geduwd brood is het tegenovergestelde van een vrij geduwd brood, maar het wordt zo niet genoemd omdat het met een speciale impuls in de oven wordt geduwd, zoals een defect voertuig dat een duwtje nodig heeft. Bakkers spreken van duwen als ze een groot aantal broden in de oven leggen zodat ze brood aan brood op de plaat of bakplaat staan, d.w.z. dat ze elkaar raken en zo steun bieden tijdens het bakken. Je herkent een ingedrukt brood aan het feit dat het minder korst heeft en het afgewerkte brood zacht is aan de zijkanten. De snede is vierkant of rechthoekig, zoals bij het Hannoveraanse Gersterbrot of een klassieke Doppelback of Paderborner Landbrot. Vrijgesneden broden daarentegen worden met voldoende tussenruimte gebakken, hebben meestal een langwerpige of eerder ovale tot ronde, platte vorm en een hoge korst rondom. Denk aan witbrood met stokjes, Frankisch kruidenbrood of bijvoorbeeld het beroemde Manufactum zuurdesembrood, dat u dagelijks vers kunt krijgen in onze bakkerswinkel.

  Thuis bakken als de professionals

  Voor deze laatste heb je geen baklijst in je eigen keuken nodig. Toch is dit handgemaakte gebruiksvoorwerp van ca. 1,5 cm dikke, geschroefde beukenhouten latten uiterst nuttig, precies wanneer u een opgedrukt brood, een stokbrood - of met Kerstmis een kerststol - wilt bakken. In een huishoudoven is er meestal niet genoeg ruimte om meer dan één of twee broden op een stoel naast elkaar te bakken, en dus neemt het broodbakraam de eerder genoemde ondersteunende en beschermende taak op zich en geeft het tegelijkertijd het vierkante of rechthoekige brood zijn vorm. De isolerende eigenschappen van het hout hebben een positieve invloed op het bakresultaat en zorgen voor de zachte "korst" aan de zijkanten. Beukenhout heeft ook het voordeel dat het bij blootstelling aan warmte en vocht niet of nauwelijks krom trekt.

  Wij betrekken onze bakvormen van een werkplaats voor gehandicapten in Oost-Westfalen en bieden twee varianten aan. Gedetailleerde bak- en gebruiksaanwijzingen zijn bijgevoegd.

  Productinformatie

  Artikel nummer 207305

   Onbehandeld beukenhout (framedikte 1,6 cm). Voor het eerste gebruik afspoelen met helder water, goed afdrogen en behandelen met een neutrale bakolie. Volg de bijgevoegde bak- en onderhoudsinstructies. Het bakraam kan worden gedemonteerd voor reiniging. Gebruik geen afwasmiddel voor het schoonmaken en zet uw baklijst niet in de vaatwasser.
   Lengte 27 cm, breedte 14,5 cm, hoogte 8,5 cm. Gewicht 780 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen