Benediktinerabtei Maria Laach

Bogler Drinkschaal Hemelblauw Framboos

Benediktinerabtei Maria Laach
Bogler Drinkschaal Hemelblauw Framboos
  39,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Kleurrijk uit de reeks: een gevonden voorwerp

  Deze bijzondere drinkschaal, die opnieuw is uitgegeven door het keramiekatelier van de abdij van Maria Laach, markeert de overgang van handwerk naar ambacht. Het werd opnieuw uitgegeven omdat het origineel was gemaakt door Theodor Bogler, die tot 1968 de werkplaats leidde en als Bauhäusler de bijbehorende vormentaal meenam naar het klooster. Men schat dat dit model dateert uit het begin van de jaren zestig. Hij is eenvoudig in zijn verhoudingen, maar ongewoon in zijn compacte basis en zijn vorm, die zeer aangenaam is om uit te drinken. Water, sap, karnemelk, thee - dit vat met een inhoud van bijna 400 ml, dat koude of warme dranken lang op de juiste temperatuur houdt, is geschikt voor vele dranken. Maar afgezien van de functionaliteit is de kleurstelling opvallend: hemelsblauw, als drijvende wolken, aan de buitenkant, framboosrood aan de binnenkant, aan de randen iriserend omlijnd, je geniet er alleen al van om er naar te kijken, na te denken over het kleurverloop, misschien zelfs te dromen. Het is in ieder geval een versiering en een bewijs van stilistisch vertrouwen van de maker.

  Keramiek van Maria Laach

  De productie van keramische voorwerpen heeft een lange traditie op Benediktinerabtei Maria Laach in de Eifel. Het klooster ligt in een streek die al eeuwenlang bekend staat om dit ambacht. Vooral in Maria Laach beleefde het in het begin van de 20e eeuw een nieuwe bloeiperiode dankzij de door Bauhaus opgeleide monnik Theodor Bogler. Nadat het keramiekatelier slechts een schimmig bestaan leidde, werd het enkele jaren geleden heropend. Het wordt momenteel geleid door Fr. Stephan. De meester-keramist Gabi Schöneberger en de porseleinschilder Andrea Lange werken met hem samen. Vandaag wordt er weer gewerkt, zowel klassiek op de draaischijf als in het gietproces dat Bogler heeft opgezet.

  Let op:

  Bepaalde fabricagestappen worden met de hand uitgevoerd. Kleine afwijkingen in grootte en kleur kunnen dus voorkomen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 13870

   Gedraaid uit Westerwald porcellanato, geglazuurd in twee kleuren. Volume ca. 400 ml. Hoogte ca. 11 cm, Ø ca. 9,5 cm. Gewicht ca. 295 g.

   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Goede dingen van kloosters

   Wij brengen levende kloostercultuur uit heel Europa rechtstreeks bij u thuis - in de vorm van smakelijke, verzorgende en met de hand vervaardigde producten die hun waarde in het dagelijkse kloosterleven voor lichaam en ziel allang hebben bewezen.

   Goede dingen van kloosters