Blackwing

Blackwing potlood

(12 stuks)
Blackwing 602. grijze schacht
Blackwing
Blackwing potlood
(12 stuks)
Blackwing 602. grijze schacht
  37,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering binnen 2-3 dagen

  Algemene informatie

  Nieuwe editie van een cultpen. Blackwing 602

  Niemand kon vermoeden dat de Blackwing 602 van Eberhard Faber een grote aanhang genoot onder potloodliefhebbers toen de Amerikaanse fabrikant in 1998 de productie stopzette. Slechts een korte tijd later waren de overgebleven potloden zeer gewild, dus besloot de al even traditionele Amerikaanse kantoorartikelenfabrikant Palomino een aangepaste nieuwe editie van de Blackwing uit te brengen. Hoewel geleerden (en ongeleerden) in de enorme digitale wereld twisten over de legitimiteit van deze opvolger, hebben wij ons eigen oordeel uit eerste hand gevormd via verspreiding rond het huis en analoog gebruik van het potlood, en dat is, ondanks alle tekortkomingen, positief gebleken: het potlood is een formidabel schrijf- en tekeninstrument gebleken. Het enige minpuntje dat we hier willen noemen is de constructie en de aard van de gum: de huls houdt hem onvoldoende op zijn plaats, waardoor hij terugglijdt bij het gummen.

  Schrijft als boter

  In tegenstelling tot het origineel wordt de Blackwing 602 geleverd in grijs gelakt Californisch cederhout met een grafietstift die relatief zacht is en met een beetje druk een goede hechting met het papieroppervlak kan vormen. Net als het origineel draagt ook de opvolger de bijbehorende boodschap op de achterkant: "Half the pressure, twice the speed." Hoewel de opdruk alleen het schrijven niet sneller maakt, geeft het wel een uitstekende indruk van het schrijven en tekenen met deze pen. De Blackwing is verkrijgbaar in drie andere gradaties, als Blackwing Pearl met een witte houder (4B), als Blackwing met een zwarte houder in de zachtste gradatie (6B) en in naturel met de hardste van de vier aangeboden gradaties. De aanduidingen van de hardheidsgraden verschillen van die in Europa, dus de grafietstiften zijn iets zachter dan hier gebruikelijk is.

  Productinformatie

  Artikel nummer 32296

   Gemaakt van Californisch cederhout, gelakt. Messing huls met vervangbare gum. 12 potloden, lengte 20 cm, ongeslepen. In een doos met schuifdeksel.
   Blackwing 602: grijze loop, roze gum. Hardheid ca. 2B. Geschikt voor schrijven en lineair tekenen.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen