Karl Louis Lehmann

Beregeningspot voor bloembedden

Karl Louis Lehmann
Beregeningspot voor bloembedden
  39,90 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Leverbaar vanaf eind juni, nu beschikbaar voor bestelling

  Algemene informatie

  Handgepot. Een waterreservoir voor je bloembedden

  Het principe is al duizenden jaren bekend. Een vat van laag gebakken, poreuze klei wordt in de grond begraven en tot de rand gevuld met water. Zodra het kleigebied verzadigd is, wordt het opgeslagen vocht naar buiten afgevoerd. Dit betekent dat je ervoor kunt zorgen dat je planten zelfs op hete, droge zomerdagen water krijgen - zonder dat je de tuinslang hoeft aan te sluiten of elke avond de gieters hoeft te vullen. Met zijn uitstekende, bolvormige vorm is deze versie van de gieter vooral bedoeld voor gebruik in open perken. Hij is eenvoudig te installeren: kies een plek in de buurt van de planten die je heel vaak water moet geven. In de moestuin zijn dat bijvoorbeeld tomaten, komkommers en courgettes. Graaf de pot zo in dat het smalle uiteinde, inclusief de opening en het deksel, niet meer dan één of twee centimeter boven de grond uitsteekt en doe het deksel erop na het vullen met water, zodat de inhoud schoon blijft. Om het bewateringseffect te starten, kan het nodig zijn om de omgeving eerst grondig te bewateren. Als de grond begint uit te drogen, zal er water uit de kleipot lopen - altijd net zoveel als op dat moment nodig is om het evenwicht te herstellen. Zodra dit is bereikt, stopt de waterstroom en begint de cyclus opnieuw.

  Goed voor je planten

  De planten profiteren van dit eeuwenoude idee om een kleipot (Spaanse "olla") te gebruiken voor irrigatie, omdat ze hun watertoevoer voornamelijk in het wortelgebied krijgen. Dit stimuleert bovendien de wortelgroei - en hoe stabieler en gezonder de wortels van een plant zich ontwikkelen, hoe minder vatbaar het gebladerte, de bloemen en het fruit zullen zijn. En hoe dieper het wortelstelsel zich naar beneden vertakt, hoe droogteresistenter de bovengrondse delen van de plant worden. Nog een voordeel: deze besproeiingsmethode trekt over het algemeen minder slakken aan omdat het grondoppervlak in het bed grotendeels droog blijft. Omdat de bladeren van de planten ook niet in contact komen met water, zijn de bladeren in de loop van het seizoen nauwelijks vatbaar voor schimmelziekten. In het algemeen resulteert water van onderaf in meetbaar minder verdamping en kwelverliezen dan bij traditionele besproeiing. Dit betekent dat je zelfs water kunt besparen. Onze tip: bedek de bedden met een extra laag mulch, bijvoorbeeld gemaaid gras, brandnetelbladeren of versnipperd materiaal, om het vocht nog langer in de grond te houden.

  Productinformatie

  Artikel nummer 206318

   Terracotta ongeglazuurd, 2-delig. Laaggebakken en daardoor waterdoorlatend. Inhoud ca. 2,5 liter. Opening Ø 9 cm, buik Ø 13 cm, hoogte 26 cm. Gewicht 1,6 kg. Handgemaakt, dus afmetingen kunnen iets afwijken. De fabrikant raadt aan om één pot per ongeveer 1,5 vierkante meter bedoppervlak te gebruiken. Voor grotere oppervlakken en planten die meer water nodig hebben, is het daarom beter om meer dan één pot te gebruiken en bij het plannen ook rekening te houden met de locatie van je bedden. Planten hebben over het algemeen meer water nodig in de volle zon dan in de schaduw of gedeeltelijke schaduw. Let op: Haal de gietpotten aan het eind van het seizoen uit de bedden.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen