Otter-Messer

Ankermes beenhuls

Otter-Messer
Ankermes beenhuls
  179,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Uitverkocht, niet langer beschikbaar
  Gratis verzending! Tot en met 20.5.2024 bespaart u de verzendkosten t.h.v. 3,95 €. (Uitgesloten zijn bestellingen die volumineuze goederen bevatten of door een expediteur worden geleverd.)

  Algemene informatie

  Beroemd. Het Solingen anker mes.

  Onder de zakmessen van de Otter smederij in Solingen is het Anker mes een klassieker. Ter onderscheiding is in het benen handvat een messing anker aangebracht, dat stevig op het handvat is geklonken en vlak is geslepen. Het inklapbare, geslepen hoefblad van koolstofstaal is geblauwd - een interessant kleurcontrast met de lichte tint van het handvat van het mes. Het is geschikt voor de tekening snede.

  Geblauwd staal.

  Om de spanningen in het staal te verminderen en zo te voorkomen dat het materiaal breekt, wordt staal na het harden vaak geblauwd (dit wordt ook ontlaten genoemd). Daartoe wordt het materiaal verhit en vervolgens weer afgekoeld - de hardheid van het staal neemt iets af, maar tegelijkertijd verliest het ook iets van zijn broosheid en wordt het taaier. Tijdens het blauwen oxideert het oppervlak van het materiaal en worden, afhankelijk van de hardingstemperatuur, speciale hardingskleuren gevormd. Vanaf ongeveer 300 °C ontstaat bijvoorbeeld een blauwachtige kleur, zoals te zien is op ons ankermes. Otter maakt al bestekken sinds 1840 en vertrouwt nog steeds voornamelijk op handwerk.

  Bericht:

  Het lemmet van het mes is aan de oppervlakte geblauwd. De blauwe glans kan na verloop van tijd door het gebruik vervagen.

  Productinformatie

  Artikel nummer 15484

   Lemmet van koolstofstaal, handvat van been, anker van messing, draaglus van koeienhuid met oog van messing. Gemaakt in Duitsland. Lemmet lengte 7 cm. Lengte handvat 10 cm, breedte 1,3 cm, hoogte 2,4 cm. Totale lengte (uitgeklapt) 18 cm. Gewicht 105 g.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen