WaterRower

WaterRower roeier hout met monitor

Kersenhout
WaterRower
WaterRower roeier hout met monitor
Kersenhout
  1.699,00 €alle prijzen incl. BTW, plus Verzendingskosten
  Op voorraad, levering door een expediteur binnen 2-3 weken

  Algemene informatie

  Efficiënt en aantrekkelijk. Houten roeimachine

  Vanuit het oogpunt van sportgeneeskunde maakt de WaterRower roeimachine een bijzonder gevarieerde thuistraining mogelijk: bijna alle spiergroepen (ook de nek- en rugspieren, die bij zittende mensen vaak tekortschieten) worden getraind, een hoog energiemetabolisme wordt bevorderd en er wordt een sterke trainingsprikkel gegeven aan de skeletspieren en de bloedsomloop. Onze roei-ergometer is niet alleen efficiënt, maar ook aantrekkelijk, omdat hij grotendeels van hout is gemaakt, wat hem een bijzondere esthetiek geeft. De WaterRower ziet er daarom bijna uit als een meubelstuk en past gemakkelijk in elk huis. Bovendien is hij draagbaar en kan hij op zijn kant worden gezet - zelfs met een volle tank - zodat hij slechts de ruimte van een stoel inneemt.

  Oefenen met waterkracht. De WaterRoeier

  De WaterRower is in de jaren tachtig ontwikkeld door beroepsroeier John Duke om "droog" trainen mogelijk te maken. Maar de technologie is allesbehalve droog, want het was de eerste roeimachine die de nodige trainingsweerstand genereerde met het medium dat de dynamiek van het roeien realistisch kan nabootsen: met water. Via een spanband wordt de toegepaste energie overgebracht op een peddel die ronddraait in een met water gevulde tank. De aldus opgewekte weerstand is zachter en meer continu dan die welke mechanisch of met magnetische remmen wordt opgewekt. En het geluidsniveau is ook veel aangenamer: het enige dat te horen is, is het ruisen van het water, waarmee elke trek wordt bevestigd. De gebruiker bepaalt de trainingsintensiteit door de kracht van de trekkracht en het aantal slagen te variëren. Roeien voelt rustig en bijna zo "echt" dat je denkt dat je de boot echt laat varen. Materiaal en uitrusting doen de rest: reeds het prototype van de roei-ergometer was van hout, dat, afgezien van kleine technische verbeteringen, vandaag de dag nog steeds ongewijzigd is gebouwd. Dat heeft de WaterRower niet alleen te danken aan zijn ingenieuze, onverwoestbare mechaniek, maar ook aan zijn puristische ontwerp - het is het enige sporttoestel in het London Design Museum. De apparatuur wordt vervaardigd in Warren, Rhode Island, VS, met uitsluitend hardhout uit herbeboste bossen in de Appalachen.

  Materiaal en details

  Frame en gestoffeerde rolzitting op vier lichtlopende wielen van geolied hardhout (het essenhout is extra behandeld met eikenhoning). Watertank van onbreekbaar polycarbonaat. De mechanisch belaste onderdelen (kogellagerrollen, loopvlakken, tractiebanden) zijn allemaal slijtvast en onderhoudsvrij, ze verrichten hun dienst met weinig wrijving en vrijwel geruisloos (alleen het matige gesis van het water is hoorbaar, waarmee elke trek wordt bevestigd). Om de trainingsprestaties te kunnen weergeven en evalueren (een nuttige optie voor het doseren en optimaliseren van de training), is het apparaat uitgerust met een op batterijen werkende, PC-compatibele prestatiemonitor. Het documenteert de trainingstijd, het aantal slagen, de snelheid en de afgelegde afstand en het afgegeven vermogen (in watt) en heeft ook verschillende programmeerfuncties voor het ontwerpen en controleren van de training (bv. voor intervaltraining).

  Leveringsbon:

  De levering vindt plaats in twee pakketten.

  Algemene productinformatie

  Productinformatie

  Artikel nummer 67677

   Lengte 2,1 m, breedte 57 cm, hoogte 50 cm. Gewicht (zonder water) 32 kg. Max. belasting 150 kg. Gedetailleerde bedienings- en opleidingsinstructies zijn inbegrepen. Gemaakt in de VS.
   Meer artikelen van de fabrikant:
   Vraag over het product

   Heeft u een vraag over dit product? U bent welkom om de vraag hier te stellen. Uw e-mailprogramma wordt geopend.

   Klantenservice

   Advies, reserveonderdelen of andere wensen - ons klantenservice helpt u met al uw vragen en problemen persoonlijk en vakkundig.

   U bereikt ons van maandag tot en met vrijdag onder het nummer +3278482721 of op elk gewenst moment op info@manufactum.be

   .

   Cadeaubon

   Een voor alles en iedereen: Met onze PDF-cadeaubon bieden wij u de volledige keuze van het Manufactum-assortiment. Kies een motief, dat u direct na de bestelling per E-mail kunt versturen, printen of persoonlijk overhandigen.

   Cadeaubon kopen